Bezobrazno velika kazna UEFA za Legiju!

Rat između evropske kuće fudbala i navijača poljskog prvaka se nastavlja

  • 4

Evropska fudbalska unija (UEFA) naložila je poljskom prvaku Legiji iz Varšave da dve utakmice kao domaćin igra pred praznim tribinama zbog rasističkog ponašanja navijača.

Legija je kažnjena i novčano sa 105.000 evra nakon što su njene pristalice na meču Lige Evrope vređale u Lokerenu igrače belgijskog kluba na rasnoj osnovi, a izazvale su i incidente upotrebom pirotehničkih sredstava.

Susret u Lokerenu 28. novembra završen je pobedom domaćina sa 1:0, ali je Legija ranije obezbedila plasman u drugi krug takmičenja.

Poljski prvak je u dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona bio uspešniji od Seltika (6:1), međutim, izbačen je u Ligu Evrope jer je u završnici druge utakmice imao u sastavu igrača koji nije bio registrovan.

Legija je ranije već kažnjena zbog navijačkih nereda na utakmici protiv Metalista iz Harkova i isticanja zabranjenog transparenta protiv UEFA na meču protiv Aktobea.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA