Preminuo bivši Zvezdin trener Aco Petrović

Poznati stručnjak izgubio bitku tokom lečenja od amiotrofične lateralne skleroze

  • 33

Posle duge i teške bolesti, u 55. godini, preminuo je Aco Petrović, košarkaški trener.

Karijeru je gradio u Srbiji i inostranstvu, a poslednje dve godine je proveo na lečenju od amiotrofične lateralne skleroze.

- Nemam snage ni da se krećem, noću dišem pomoću aparata - rekao je u avgustu poznati stručnjak u jednoj od poslednjih izjava medijima.

Nažalost, nije uspeo da pobedi u bici za život.

Petroviću je početkom prošle godine dijagnostifikovana amiotrofična lateralna skleroza (ALS), neurološko oboljenje koje uzrokuje atrofiju mišića i od koje oboli jedno do tri osobe na 100.000 ljudi.

Bolest je osetio kada je radio kao trener Uniksa, a sudbina je htela da poslednji meč u karijeri vodi krajem januara iste godine u Beogradu protiv Crvene zvezde, čiji je glavni trener bio 2009. godine, a bio je i član stručnog štaba kada je osvojena poslednja titula 1998. godine.

Tokom trenerske karijere Petrović je predvodio Radnički sa Crvenog krsta, Crvenu zvezdu i Uniks iz Kazanja u dva navrata, Hemofarm,Lokomotivu iz Rostova, Žalgiris, FMP, Azovmaš.

Bio je pomoćnik Svetislavu Pešiću u reprezentaciji jugoslavije koja je 2001. i 2002. osvajala zlatne medalje na Evropskom i Svetskom prvenstvu, a sarađivao je i sa Dušanom Ivkovićem na klupi nacionalnog tima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA