Partizan posle tri godine u polufinalu kupa! (VIDEO)

Crno-beli slavili nad ekipom sa Banjice, koja je celo drugo poluvreme odigrala sa igračem manje

  • 21

Partizan je u polufinalu nacionalnog kupa! Crno-beli su za protivnike imali fudbalere Rada, loš teren i jak vetar na Vračaru, ali su ipak uspeli da savladalju "građevinare" minimalnim rezultatom i plasiraju se u narednu fazu takmičenja. Na tribinama stadiona Obilića bilo je manje od 1.000 navijača.

Na utakmici koja nije obilovila prilikama i zanimljivim momentima, jedini gol postigao je najbolji strelac Partizana, Petar Škuletić, u poslednjem minutu prvog poluvremena, i to sa penala. Prethodno je Rad ostao sa desetoricom na terenu zbog faula nad Nikolom Ninkovićem.

RAD: Radunović, Đurić, Maraš, Milošević (Stančeski od 76), Rodić, Bajić, Marković, Gnjatić, Mihajlović (Veselinović od 72), Perović, Jelić (Milisavljević od 46).

PARTIZAN: Lukač, Petrović, B. Ilić, Stanković, Volkov, Drinčić, Marković, S. Ilić (A. Živković od 46), Ninković, Lazović (Kojić od 90+1), Škuletić (Luka od 76).

Trener Partizana posle pobede nad Radom upozorio na nefudbalske stvari!

Fudbaleri Rada primenili su isti recept kao u prethodnoj fazi, kada su eliminisali Crvenu zvezdu. Iako je Partizan imao inicijativu na terenu, ekipa sa Banjice se trudila da uspori igru i ne dozvoli crno-belima da tek tako nađu Škuletića ili Lazovića.

Međutim, Lazović je imao dobru šansu već u 14. minutu - Saša Marković ga je uočio ispred gola Rada, i Lazović je grudima primio njegovu loptu, ali je zbog gužve koju su napravili defanzivci Rada iskusni fudbaler šutirao iznad gola.

Crno-belima je najveći problem pravio nekadašnji Zvezdin igrač Slavko Perović, ali izglednih šansi sve do kraja poluvremena nije bilo ni na jednoj ni na drugoj strani.

Miloš Marković je kao poslednji igrač odbrane oštro zaustavio Nikolu Ninkovića u kaznenom prostoru, zbog čega je zaradio direktan crveni karton, a sudija Filipović, na čiji je izbor prigovor imao Partizan, dosudio i penal za crno-bele.

Nakon što je dva puta morao da namešta loptu zbog jakog vetra, Petar Škuletić je bio siguran egzekutor.

Već u 47. minutu je Rad mogao do izjednačenja, ali je Mihajlovićeva lopta završila na prečki. Taj momenat nije poremetio Partizan, koji nije popuštao sa pritiskom i preko Škuletića i Volkova nekoliko puta zapretio. Veliku zaslugu za to što "građevinari" nisu primili gol ima golman Boris Radunović, sa nekoliko odličnih intervencija. Moglo bi se reći da je mladi golman i obeležio drugih 45 minuta igre na Vračaru.

Do kraja meča je bilo očigledno da su crno-beli bili zadovoljni rezultatom, i trudili su se da ga sačuvaju.

Četvrtfinale Kupa Srbije

Voždovac - Spartak 2:1

(Babović 14, 90+3 – Ilić 90+5)

Radnički Niš - Jagodina 0:1

(Đurić 31)

Čukarički - Vojvodina 2:1

(Regan 10, Bojić 47 – Poletanović 13)

Rad - Partizan 0:1

(Škuletić 45+1.p)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan d

    3. decembar 2014 | 15:21

    partizan nije zaslužijo da bude u polu finalu kupa kao što ne zaslužuje ni jednu titulu u prvenstvu jer partizan pobeđuje na pokvaren način nekoliko igrača partizana su odlični glumci prekršaja na koje gotovo sve sudije koje sude prvu ligu nasedaju kao muve na govna i tako pomažu partizanu da pobedi jedan od tih odličnih glumaca je i danko lazović koji zbog te glume treba da bude kažnjen zbog odlične glume izbacivanjem iz daljeg igranja fudbala u domaćem prvenstvu

  • dali

    3. decembar 2014 | 15:39

    Kakav bre penal...:))) ma trebao je mozda dvoje da iskljuci!! Sramota

  • DELIJA ZAUVEK

    3. decembar 2014 | 14:02

    FK Penalizan :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA