Ovi fudbaleri su zamenjeni u toku igre, a razlog za to će vas nasmejati?

Neverovatne stvari zadesile su Afrikance, igrače Voždovca i Napretka, Obioru Oditu i Ibrahima N'diajea tokom mečeva proteklog vikenda

  • 0

Od početka 2000-ih srpski klubovi počeli su da prate trend evropskih ekipa koji su mnogo ranije u svoje redove dovodili tamnopute fudbalere uglavnom iz Afrike. Od kada je fudbal počeo da se bazira na fizičkoj spremnosti i atletskim sposobnostima, njihov značaj u svetkom fudbalu je znatno porastao.

Shodno platežnoj moći i kvalitet takvih igrača kod nas nije bio na zavidnom nivou. Retki su svetli primeri, poput Moreire i Dijare u Partizanu, odnosno Kastilja i Ibrahima Gaja u Zvezdi. Svojevremeno za crno-bele nastupao je i Obiora Odita. On trenutno brani boje Voždovca i uz Stefana Babovića jedan je od najvažnijih igrača Zmajeva.

U Kup meču sa Spartakom iz Subotice Nigerijac je prikazao odličnu igru, pa je sve iznenadio potez trenera Milinkovića koji ga je izveo iz igre. Razlog je taj što je Odita imao alergijsku reakciju na lek koji je popio pre utakmice. Iz kluba na Dušanovcu su rekli da je sada sve u redu i da se napadač oporavlja.

Ovo nije jedinstveni slučaj jer je nedavno bizaran problem imao još jedan tamnoputi fudbaler. Igrač Napretka Ibrahim N'diaje se smrzao tokom meča sa Donjim Sremom, pa je i on prinudno napustio igru iako je bio najbolji pojedinac na terenu, a uz to je postigao i gol. Senegalac očigledno nije naviknut na vremenske prilike u Srbiji tokom zimskog perioda.

Srećom pa se za vikend završava polusezona, a posle tri meseca, koliko traje pauza, verovatno će i otopliti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA