Ovi timovi su jedva postizali golove, a prolazili su u nokaut fazu Lige šampiona!

Izreka da se fudbal igra za gol više ne važi u primerima pojedinih klubova koji su i pored neuzražene neefikasnosti uspevali da prođu grupe Lige šampiona

  • 0

Nije uvek neophodno postizati golove da bi se napravio uspeh. Najbolji primer je ekipa Monaka kojoj nedostaje bod u poslednjem kolu grupne faze Lige šampina protiv Zenita da se plasira u nokaut fazu.

Po kvalitetu tima, to nije veliko iznenađenje, ako se izuzme podatak da su Francuzi postigli samo dva gola. Ako u susretu sa Rusima budu odigrali meč bez golova postaviće novi rekord kada su u pitanju ekipe koje su prošle grupu najkvalitetnijeg klupskog takmičenja, a da pri tom nisu postigli više od tri gola. Pri tom, ako Leverkuzen izgubi od Benfike, zauzeće prvo mesto.

Rekorderi su za sada Viljareal i Roma koji su tri puta zatresli mrežu protivnika, ali su uspeli da prođu dalje.

U sezoni 2002/03 fudbaleri Rome bili su u grupi sa Real Madridom, Genkom i grčkim AEK-om i u šest mečeva u grupi zabeležili su dva minimalna trijumfa, tri remija u kojima su postigli jedan gol i poraz u Madridu. Ispostavilo se da je to bilo sasvim dovoljno da vučica prezimi u Evropi. Zanimljivo je i da je atinski predstavnik zabežio svih šest remija.

Poput Rimljana i Viljareal je tri godine kasnije ponovio novi uspeh, plasiravši se u dalju fazu nadmetanja u Ligi šampiona. Žuta podmornica je iza sebe ostavila Benfiku i Lil, dok je prvo mesto zauzeo Mančester Junajted. Bila je ovo debitantska sezona Viljareala u LŠ. U grupi su ostvarili dve pobede i četiri remija. Sa klupe ih je maestralno predvodio Manuel Pelegrini, a na terenu je carevao Rikelme. Španski klub je eliminisan tek u polufinalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA