Srpske rukometašice, svetske vicešampionke, spremne da "izginu" na EP

Prvu utakmicu na prvenstvu Evrope rukometašice Srbije igraju protiv Crne Gore u ponedeljak u Osijeku od 20.15 sati, a do kraja takmičenja u D grupi slede dueli protiv Francuske 10. decembra (18 sati) i Slovačke 12. decembra (20.15)

  • 1

Selektor srpskih rukometašica Saša Bošković rekao je da su jake sve ekipe sa kojima će nacionalni tim igrati u D grupi prvenstva Evrope, ali da njegove izabranice trenutno razmišljaju samo o startnom meču protiv Crne Gore.

Na kontinentalnom šampionatu kojeg od 7. do 21. decembra zajednički organizuju Hrvatska i Mađarska, pored Srbije i Crne Gore učesnici D grupe u Osijeku su Francuska i Slovačka.

- Dva dana je ostalo do polaska na takmičenje, tri dana do prve utakmice sa Crnom Gorom, a ono što mogu da obećam je da ćemo igrati srcem, glavom i sa velikom ljubavlju prema dresu. Da li ćemo uspeti da pobedimo ne znam, ali devojke koje budu bile tamo sigurno će dati sve od sebe - izjavio je Bošković na konferenciji za medije u Novom Sadu, a prenosi Rukometni savez Srbije.

On je dodao da reprezentacija ima mnogo problema sa povredama igračica.

- Ide nabolje, ali još ne znamo u kakvom sastavu ćemo nastupiti protiv Crne Gore. Bitno je da na šampionat idemo dobro raspoloženi. Srbija ima dobru reprezentaciju, dobre devojke, ima blago i ja se nadam da ćemo to blago uspeti da sačuvamo.

- Još nismo odlučili ko ide, mogu samo da kažem ona igračica koja bude imala zdravstveni problem neće biti u sastavu - kazao je Bošković, navodeći da je na pripremama u Novom Sadu 19, a da će na prvenstvo ići 18 rukometašica.

Kapiten Andrea Lekić, koja se priključila saigračicama posle duzeg oporavka od povrede, rekla je da je srećna i zadovoljna što se zdravstvena situacija u ekipi popravlja iz dana u dan.

- Treba, međutim, biti obazriv. Prvenstvo je dugo, a nadam se da ćemo mi zadržati onaj nivo koji smo pokazali tokom prethodna dva takmičenja, na EP i SP. Svesne smo da su sve oči uprte u nas, smatram da ova ekipa ima izuzetnu snagu, pre svega kolektiva, i da je naš duh ono što treba da nas drži na ovom prvenstvu. Borićemo se, to obećavamo“ - poručila je Lekić.

Prvu utakmicu na prvenstvu Evrope rukometašice Srbije igraju protiv Crne Gore u ponedeljak u Osijeku od 20.15 sati, a do kraja takmičenja u D grupi slede dueli protiv Francuske 10. decembra (18 sati) i Slovačke 12. decembra (20.15).

Plasman u drugu fazu kontinentalnog prvenstva izboriće po tri najbolje ekipe iz grupa, a ukrštaju se A i B, odnosno C i D.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA