UHAPŠEN VLASNIK OLIMPIJAKOSA: Pantelić i Fejsa igrali nameštene mečeve?

- Upoznao sam Marinakisa, naravno. On je bio predsednik kluba kada sam ja igrao. Međutim nemam još pojma zašto je ustvari uhapšen - rekao je Marko Pantelić

  • 9

Vlasnik Olimpijakosa Evangelos Marinakis tereti se da je nameštao utakmice crveno-belih iz Pireja u periodu od 2011. do 2013. godine, zbog čega je sa još 15 osoba uhapšen.

Za grčki klub su u to vreme igrali Marko Pantelić i Ljubomir Fejsa, ali bivši reprezentativac Srbije nije upoznat sa celim slučajem.

- Upoznao sam Marinakisa, naravno. On je bio predsednik kluba kada sam ja igrao. Međutim nemam još pojma zašto je ustvari uhapšen. Nešto više ću moći da pričam tek narednih dana - rekao je Pantelić za "Naše novine".

Prve sumnje za nameštanje pojavile su se 2011. godine, kada je atinsko tužilaštvo pokrenulo istragu po nalogu UEFA, zbog sumnji da je Olimpijakos igrao "dogovorene" mečeve Kupa Grčke. Tada je ceo slučaj brzo okončan zbog nedovoljno dokaza, da bi nova istraga bila pokrenuta početkom ove godine, kada je Marinakis optužen da je deligirao sudije zajedno sa predsednikom FSG Jorgosom Sarisom za mečeve Olimpijakosa.

Od za sada neimonovani 15 osoba, koje su uz Marinakisa uhapšene, poznato je samo da su u pitanju zvaničnici fudbalskog saveza, dvoje ljudi iz vrha sudijske organizacije, trojica sudija, pet osoba iz različitih fudbalskih tela i dva direktora Olimpijakosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA