Đurđićev prvenac za preokret Augzburga, razlika između Bajerna i Bajera nije samo u slovu, nego i u jednom golu! (VIDEO)

Srpski internacionalac postigao je prvi gol ove sezone kojim je doneo izjednačenje svom timu i pokrenuo preokret za nova tri boda * Blago Šalkeu, jer kad Huntelar nije tu, onda het-trik ostvaruje Čupo-Moting * Derbi Bundeslige pripao aktuelnom šampionu

  • 0

Augzburg na čelu sa našim Nikolom Đurđićem je nezaustavljiv ove sezone u Bundesligi. "Zeleni" su ostvarili i četvrtu uzastopnu pobedu, a jedan od najzaslužnijih je srpski internacionalac koji je postigao svoj prvi pogodak ove sezone.

Ekipa za koju igra Srbin je trijumfovala u Kelnu 2:1 i to pogotkom u 90. minutu. Prvo je poveo domaćin golom Ujaha u 13. minutu meča, a izjednačenje Augzburgu doneo je Đurđić na početku drugog poluvremena, a konačan rezultat je postavio Ešvajn koji se odlično snašao u poslednjim trenucima meča.

Pored Augzburga u formu ulazi i Šalke koji je ponovo postigao četiri gola, a ovog puta njegova žrtva je bio Štutgart našeg Filipa Kostića koji je čitav meč presedeo na klupi.

Sve je na ovom meču bilo gotovo posle 20 minuta kada je na semaforu pisalo 3:0 za tim iz Gelzenkirhena. Čupo-Moting je odmah na isteku prvog minuta igra doneo prednost gostima, koju je uvećao Majer devet minuta kasnije, a u 21. Čupo-Moting došao do svog drugog gola na meču.

Kamerunac je svoje sjajno popodne krunisao kada je po treći put u drugom delu igre matirao protivničkog golmana za novi ubedljivi trijumf Šalkea.

Derbi ovog kola Bundeslige igrali su šampion Bajern iz Minhena i Bajer Leverkuzen, a tri boda su očekivano pripala aktuelnim vladarima nemačkog fudbala koji su trijumfovali minimalno 1:0.

Trenutak odluke dogodio se u 51. minutu kada je Riberi uhvatio sjajan volej posle odličnog skoka i dodavanja Ćabija Alonsa.

Bundesliga, 14. kolo:

Borusija Dortmund - Hofenhajm 1:0

(Gundogan 17)

Subota

Keln - Augsburg 1:2

Borusija Menhengladbah - Herta 3:2

Hanover - Volfsburg 1:3

Paderborn - Frajburg 1:1

Štutgart - Šalke 0:4

Bajern Minhen - Bajer Leverkuzen 1:0

(Riberi 51)

Nedelja

Hamburger - Majnc 15:30

Ajntraht Frankfurt - Verder Bremen 17.30

Tabela: Bajern 36, Volfsburg 29, Bajer Leverkuzen 23, Augsburg 24, Borusija Menhengladbah 23... Frajburg 13, Štutgart 12, Hamburger 12(-1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA