Siti sumnjivim penalom iskoristio kiks Čelsija kome ne ide bez Matića, ludnica Stouka i Arsenala! (VIDEO)

Krauč posle samo 19 sekundi zatresao mrežu "tobdžija" što je najbrži pogodak ove sezone u ligi * Sudija poništio čist Krkićev gol iz nepoznatih razloga * "Plavci" prvi put poraženi ove sezone i to u trenutku kada je srpski vezista suspendovan zbog kartona * Branioci titule samo tri boda u zaostatku za vodećim Čelsijem

  • 1

Zahuktalo se u Premijer ligi i zakomplikovalo na vrhu tabele. Prvi poraz Čelsija ove sezone i to od odličnog Njukasla 2:1 doneo je priliku Mančester Sitiju dođe samo na tri boda zaostatka, a šampion je to iskoristio trijumfom nad Evertonom 1:0. Arsenal je posle dve pobede ponovo poklekao sa igračem manje u Stouku 3:2, a Liverpul nije uspeo da pobedi Sanderlend 0:0.

"Građani" koji brane titulu prvaka Engleske posle lošeg starta sezone sada su kompletno u igri za odbranu pehara. Neočekivani poklon Čelsija iskoristili su rutinskom pobedom na svom stadionu minimalnim rezultatom, a gol odluke postigao je Jaja Ture iz jedanaesterca, koji je doduše poprilično sumnjiv.

Ludu utakmicu su odigrale "tobdžije" na "Britanija" stadionu i imale priliku uprkos crvenom kartonu Čejmbersa da izbegnu poraz, ali mogu i da budu zahvalni što protivnik nije ubedljivije trijumfovao. U prvom poluvremenu postojao je samo jedan tim, a to je bio Stouk.

Domaćin je posle 45 minuta imao visokih i neverovatnih 3:0. Piter Krauč je postigao najbrži gol ove sezone u najjačem rngu Engleske u 19. sekundi i doneo prednost svom timu koju je duplirao Bojan Krkić, a pečatirao Volters u poslednjem minutu prvog dela igre.

Pnda je usledilo uzbudljivo drugo poluvreme. Najpre je poništen pogodak Bojana Krkić za 4:0 iz nepoznatih razloga, jer ofsajd nije postojao, a onda se probudio Arsenal. Santi Kazprla je u 68. minutu iz penala smanjio na 3:1, a nadu u izjednačenje doneo je Remzi 20 minuta pre kraja meča, ali to se ipak nije dogodilo, a ekipi iz Londona je dosta u tome odmogao Čejmbers kada je zaradio drugi žuti karton.

Liverpul je odigrao bez golova na svom "Enfildu" protiv Sanderlenda, a da stignu do trećeg uzastopnog trijumfa nije im pomogao ni Lazar Marković koji je odigrao poslednjih 15 minuta za "crvene".

Čelsi je u krizi forme i očigledno mu teško ide kada na terenu nema Nemanje Matića. Srbin je morao da pauzira na ovom meču zbog suspenzije i to se odrazilo na prvi poraz "plavaca" ove sezone i to od odličnog Njukasla.

"Svrake" su povele u 58. minutu pogotkom Sisea, a isti igrač je duplirao vođstvo svog tima 20 minuta kasnije, da bi Drogba postavio konačan rezultat u 83. minutu utakmice. Žoze Murinjo je na taj način ostao i dalje bez pobede nad Njukaslom u karijeri.

Premijer liga, 15. kolo:

Subota

Njukasl - Čelsi 2:1

(Sise 58, 78 - Drogba 83)

Hal - VBA 0:0

KPR - Barli 2:0

(Fer 51, Ostin 74)

Liverpul - Sanderlend 0:0

Stouk - Arsenal 3:2

(Krauč 1, Krkić 35, Volters 45 - Kazorla 68, Remzi 70)

Totenhem - Kristal Palas 0:0

Mančester Siti - Everton 1:0

(Ture 24)

Nedelja

Vest Hem - Svonsi 14.30

Aston Vila - Lester 17.00

Ponedeljak

Sautempton - Mančester junajted 21.00

Tabela: Čelsi 36, Mančester Siti 33, Sautempton 26(-1), Mančester junajted 25(-1), Vest Hem 24(-1)... VBA 14, Hal 13, Barnli 12.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA