Dao je gol za Partizan posle 9 meseci, a postao je skuplji za milion evra!

Poslednji put je mrežu rivala zatresao u martu, a meč protiv Borca iz Čačka najavio je da bi mogao ponovo da bude onaj stari iako ima samo 18 godina

  • 6

Ako ništa drugo Partizan zlatnih koka ima koliko hoće. Poslednji u nizu je momak koji se nije ustalio u startnih 11, ali je sa 18 godina igrač od kojeg navijači mnogo očekuju, ali i na kojeg ozbiljno računaju u želji da se titula vrati u Humsku.

Kada se overavala jesenja titula u Humskoj, jedan momak je golom skinuo veliki kamen sa srca i što je za njega važnije razbio neki čudan maler nedavanja golova čitave polusezone, najavivši da bi 2015. i prolećni deo sezone mogli da budu njegovi.

Andrija Živković je pogotkom protiv Borca potvrdio da to što mu je cena skočila za ceo milion u odnosu na poslednji presek u novembu 2013. godine nije slučajno. Dobro, nije taj gol potvrdio, ali jesu igre na krilu od kojih crno - beli dosta zavise u napadu.

Momak koji je trenutno procenjen na tri miliona evra, a sa kojim Partizan ima ugovor do juna 2016. godine (što znači da bi već narednog juna mogao da napusti Humsku, ukoliko ne produži ugovor), čekao je punih 23 utakmica u sezoni 2014/2015 kako bi zatresao mrežu.

Kada na to dodamo i devet iz prethodnog prvenstva, ukupna cifra je 32 meča golgeterskog posta.

U istom periodu asistirao je dva puta, oba u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Prethodni pogodak talentovani ofanzivni vezista postigao je verovali ili ne 16. marta 2014. u meču 19. kola Super lige protiv Rada (pobeda Partizana 4:2). I tada je prekinuo post od nekoliko meseci jer je prethodno prva četiri gola u dresu crno - belih postigao u periodu od trećeg do šestog kola sezone 2013/2014.

Istina, Andrija Živković bi mogao već u januaru da napusti Beograd, jer je njegova sudbina u rukama Pinija Zahavija, Izraelca koji polaže pravo preko svog investicionog fonda na mladog fudbalera. Partizan je prethodnog leta odlučio da ustupi pravo na Andriju, uzeo odmah neki novac, a najverovatnije će imati i procente u prvoj sledećoj prodaji Živkovića na Zapad.

Prethodno, Benfika je bila zainteresovana i nudila u julu mesecu nezvanično pet miliona evra, što Partizan nije prihvatio.

Spekuliše se da bi Živković ponovo mogao da uđe u pregovore sa prvakom Portugalije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savica

    9. decembar 2014 | 16:18

    Svaka cast. Bolji si za jedan go od Falkaaaa iz Zvezde.

  • Miki

    9. decembar 2014 | 10:56

    Atleticar kao i lazar markovic,sem brzine nemaju nista drugo

  • Savica

    9. decembar 2014 | 15:26

    Dade go posle 9 mes. i odma posatade fudbaler. Sta je do sad radio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA