Idiotizam klasični! Tako je Vujošević ocenio odluku ABA lige za njegovu suspenziju!

- Sigurno u budućnosti ovu ligu neću propagirati - poručio je trener košarkaša Partizana

  • 39

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević poručio je da je zaslužio tehničku grešku na utakmici protiv Mega Leksa, ali dodao da je skandalozna odluka čelnika Jadranske lige da bude suspendovan na tri meča.

Vujošević zbog isključenja protiv Mega Leksa neće moći da vodi tim na utakmicama protiv Zadra, Budućnosti i Solnoka, dok će Partizan morati da plati 3.100 evra.

- Odluka je skandalozna, zasluženo sam dobio zasluženo dobio tehničku grešku jer sam reagovao kod sudije Vojinovića, pošto reakcija nije bila adekvatna, ali se onda iz drugog plana pojavio Belošević i bez razloga me isključio. Psovke su bile, za to postoji tehnička, a u obrazloženju kazne piše pokušaj fizičkog napada što nema veze sa mozgom. Neko tumači izraz lica i donosi odluke iz pretpostavke šta bi moglo da se dogodi, idiotizam klasični - rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali Pionir uoči meča Evrokupa protiv Krasnog Oktobra.

Vujošević je drugi put ove sezone kažnjen, pošto je zbog nesportskog ponašanja na meču protiv Krke suspendovan jednom utakmicom.

- Dugo poznajem Beloševića, poslednji put kada nam je sudio bili smo dva na tri protiv Crvene zvezde i znam kakav je on apostol istine, ali pričaćemo o tome nekom drugom prilikom. Delegirali su nam dvojicu sudija iz Crne Gore i Beloševića u trenutku kada se zna da je Budućnost glavni kandidat Partizanu za plasman u plej of. Počelo je mnogo prljavo da se igra, odluka je nerazumna, nepravedna i štetna. Sigurno u budućnosti ovu ligu neću propagirati - naveo je Vujošević.

Vujošević je dodao da će crno-beli predstojeća dva meča u Evrokupu odigrati maksimalno odgovorno, bez obzira što nemaju šanse da se plasiraju u drugi krug.

- Dolazi nam Krasni Oktobar, koji bi se pobedom približio cilju, ali želimo da odigramo u skladu sa renomeom kluba. Nećemo igrati kao da je pitanje života ili smrti, ali moramo da odigramo časno i maksimalno do kraja - rekao je strateg crno-belih.

Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić rekao je da ruski tim sasvim druga ekipa u odnosu na početak sezone, što je posledica dolaska nemačkog trenera Dirka Bauermana.

- Igraju dobro u VTB ligi, pobedom nad Ritasom došli su da se bore za narednu fazu. Oni su tim koji igra na veliki broj poseda i sa dosta igre u tranziciji - rekao je Gašić.

Težak meč očekuje i krilni košarkaš crno-belih Nemanja Bezbradica.

- Krasni Oktobar ima dosta Amerikanaca, igraju dobro. U Rusiji smo odigrali meč na jednu loptu i to će nam biti dodatni motiv, bez obzira što ostali bez šansi za prolaz dalje.

Utakmica 9. kola E grupe između Partizana i Krasnog Oktobra igra se sutra od 18 sati u hali Pionir.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vučko

    9. decembar 2014 | 13:41

    Pa tvoje ponasanje je idiotizam klasicni.pa valjao je belosevic sve ove god.kako sad ne?priznaj da si prso i bice ti oprosteno ovako...ubi te ta mrznja covece.

  • Gde je istina

    9. decembar 2014 | 14:15

    On neće da propagira ABA ligu? Šta je on umislio, ko je? Kada su on i todorić pitali ljucu šta će da pije, ljuca je naručio dva piva! Lično sam gledao njihovo oduševljenje ljucinim poduhvatom, koje se ponovilo još dva puta. Za to vreme Belošević je po strani pio kiselu vodu koju je sam platio! Nemoj bre da nam ti pričaš o poštenju i normama ponašanja!

  • Fric

    9. decembar 2014 | 13:52

    Jedino ispravno rešenje je da sve naredne Duletove utakmice sude Todorić i Tegeltija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA