Evo kako je Divac reagovao na prijem Kosova!

Predsednik OKS je izrazio nezadovoljstvo, ali je prihvatio tu odluku u interesu sportista

  • 16

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah potvrdio je danas da je Olimpijski komitet Srbije, iako nevoljno, prihvatio prijem Kosova u MOK i da nije uputio zvaničan protest.

 

- Nije bilo formalnog protesta. Konsultovali smo se sa Olimpijskim komitetom Srbije i drugim zainteresovanim zemljama u regionu povodom ovog pitanja - rekao je Bah.

 

On je naglasio da je predsednik OKS Vlade Divac izrazio svoje nezadovoljstvo odlukom da Kosovo bude primljeno u MOK, ali da je prihvatio tu odluku u interesu sportista.

 

Medjunarodni Olimpijski Komitet, Kosovo

 

- Ovo mi je prilika da se javno zahvalim gospodinu Divcu na njegovom istinskom sportskom ponašanju i na činjenici da je stavio individualne interese iza interesa sportista Kosova - rekao je Bah.

 

Kosovo je danas primljeno u punopravno članstvo Međunarodnog olimpijskog komitetaKosovo će tako moći da učestvuje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016.

 

MOK je započeo razmatranje zahteva Kosova za prijem pre pet godina, godinu dana pošto je ta južna srpska pokrajina 2008. samoproglasila nezavisnost.

 

 

Kosovo je priznato od 108 zemalja clanica Ujedinjenih nacija, ali ne i od Srbije.  Olimpijski komitet Srbije uložio je u oktobru protest MOK-u zbog najave prijema Kosova u punopravno članstvo te organizacije.

 

Predsednik Kosovskog olimpijskog komiteta Besim Hasani zahvalio je srpskim kolegama iz Olimpijskog komiteta Srbije na njihovom prijateljstvu, a svim međunarodnim partnerima na podršci.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    9. decembar 2014 | 17:03

    Ostavka!!!! Sta radis covece?!

  • Slobodan

    9. decembar 2014 | 17:27

    E moj vlade, za ovo sto si uradio, kajaces se do kraja zivota. Da imas savesti dao bi ostavku pre nego priznas samoproglasenu drzavu koja se nalazi na zauzetoj teritoriji Srbije na Kosovu i Metohiji. Neka ti je Bogom prosto.

  • КНЕЗ ЛАЗАР

    9. decembar 2014 | 18:32

    „Ко је Србин и српскога рода, И од српске крви и колена, А не дошо у бој на Косово, Не имао од срца порода, Ни мушкога ни девојачкога, Од срца му ништа не родило, Рујно вино ни пшеница бјела, Рђом капо док му је колена.“

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA