Košarkaši i Novak su najbolji, ali OKS nije imao kome da da titulu najbolje ženske ekipe!

Đoković izabran za najboljeg sportistu u 2014. godini, a Đorđevićevi puleni za najbolji muški tim, međutim, nijedan ženski tim nije ispunio kriterijume da bude proglašen za najbolji u godini za nama

  • 1

Olimpijski komitet Srbije je izabrao najbolje srpske sportiste u 2014. godini. Za najboljeg muškog sportistu očekivano je izabran Novak Đoković, dok je najbolja muška ekipa košarkaška reprezentacija Srbije.

Najbolji reket sveta je u prethodnih godinu dana uspeo da osvoji po drugi put u karijeri trofej na Vimbldonu i da trijumfuje na završnom Mastersu sezone, a vratio se i na prvu poziciju ATP liste.

Kada je u pitanju bila najbolja muška ekipa, tu je bilo nekoliko kandidata s obzirom da su vaterpolisti osvojili titulu prvaka Evrope, ali je ovo priznanje ipak zasluženo otišlo u ruke srpskih košarkaša koji su oduševili planetu na Mundobasketu osvajanjem srebrne medalje.

Za najboju sportistkinju naše zemlje u godini za nama proglašena je kajakašica Nikolina Moldovan, a najbolji mladi sportista je džudista Nemanja Majdov.

Međutim, ono što je izazvalo dosta polemike jeste to da nije proglašena najbolja ženska ekipa za 2014. godinu, jer nijedan ženski tim nije zadovoljio postavljene kriterijume, pa je tako žiri odlučio da se sačeka da se završi Evropsko prvenstvo za rukometašice i da se naknadno proglasi najbolja ženska selekcija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cole

    9. decembar 2014 | 21:36

    Svaka cast kosarkasima,ali ipak mislim da vaterpolisti vise zasluzuju ovo laskavo priznanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA