Oslabljena Srbija raznela Nemce u gostima!

Naša reprezentacija bez nekolicine standardnih igrača pobedila je "pancere" sa ubedljivih devet golova razlike i to u Nemačkoj

  • 4

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je u Hamburgu domaću selekciju Nemačke sa 19:10, u 2. kolu B grupe Svetske lige.

Izabranici Dejana Savića nastavili su sigurnim korakom ka odbrani trofeja u Svetskoj ligi. Nakon što su prošlog meseca u Nišu deklasirali Špance, a sada su bili ubedljivi i protiv Nemaca, pa su na pravi način još jednom potvrdili da su glavni favoriti u grupi.

Domaćin je pružio ozbiljniji otpor samo u prvoj četvrtini, ostatak susreta protekao je u dominaciji srpskog tima, iako je nastupio u oslabljenom sastavu. Meč je rešen sredinom treće deonice, kada je Srbija stekla pet golova prednosti, da bi do kraja rutinskom igrom postignut ubedljiv trijumf.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Filipović sa četiri i Ćuk sa tri gola, dok se kod Nemaca istakao Štam sa pet. Utakmica je odigrana u bazenu Alster Švimhale pred oko 1.500 gledalaca.

Nemačka: Kong, Bukovski, Van der Boš 1, Ril 2, Obšernikat 1, Bolovic 1, Nosek, Majers, Štam 5, Šulc, Šlansted, Hebiš. Gec.

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 2, V. Rašović 1, Ranđelović, Ćuk 3, D. Pijetlović 2, Nikić 1, Aleksić 1, Jakšić 2, Filipović 4, S. Rašović 1, S.Mitrpović 2, B.Mitrović.

Vaterpolisti Srbije u narednoj utakmici Svetske lige gostuju 20. januara reprezentaciji Rusije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan B.

    9. decembar 2014 | 23:09

    Bravo momci

  • Banja luka

    10. decembar 2014 | 00:23

    Samo gazite sampioni

  • fcrslj

    9. decembar 2014 | 23:47

    Sacekajmo ljudi ja ne smem da se radujem, sutra cemo verovatno biti kaznjeni zato sto u WCju kod ulaza C3 nije bilo wc papira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA