SAMO TRI GOLA ZA POLUVREME: Težak poraz Srpkinja na EP!

Najbolje srpske rukometašice poražene i na drugom meču EP u Mađarskoj i Hrvatskoj. Ovoga puta od Francuske - 27:16

  • 6

Ženska rukometna reprezentacija Srbije doživela je i drugi poraz na Evropskom prvenstvu u mađarskoj i Hrvatskoj. Posle Crne Gore, skalp svetskim vicešampionkama skinula je i selekcija Francuske - 27:16 (11:3).

Srpkinje ni u jednom momentu nisu zapretile Francuskinjama koje su od početka meča diktrirale tempo, a razlika je rasla iz minuta u minut. Već nakon prvih 30 minuta bilo je jasno da naše devojke neće uspeti da pobede, a pretila im je ozbiljna katastrofa.

Samo tri gola za 30 minuta je, složićete se, daleko ispod proseka za drugi tim na svetu. Srećom, napad je proradio u drugom delu, ali Francuskinje su nastavile u istom tempu. Odlični kontranapadi bili su glavno oružje protivnica, a Katarina Tomašević jednostavno nije imala svoje veče.

Za plasman u drugu fazu biće im potrebna pobeda protiv Slovačke.

Nervozno su naše ušle u meč što je rezultiralo da prvi gol damo tek u 10. minutu preko Jelene Popović. Za to vreme, Francuskinje su tri puta tresle našu mrežu, a nakon jedne kontre u 11. minutu Akambre je postigla svoj drugi, a za Francuskinje četvrti gol.

Pre toga Popović je imala sjajnu šansu da postigne i drugi gol, ali je brzopleto reagovala, kao i ostale rukometašice Srbije u momentu kada smo imali igračicu više u polju. I naredni višak u polju Srpkinje nisu iskoristile pa otuda ne čudi što je Francuska u 20. minutu vodila sa 8:2, a to vođstvo doenele su im odlične kontre.

I u nastavku je viđena ista priča. Srbija nije mogla da se približi golu, a i kada bi dobile priliku, naše rukometašice je zaustavljala prečka i sjajni golman Leno. Čak 24 šuta smo imali ka golu Francuskinja,a  pogodili smo samo tri pa otuda i ne čudi visok rezultat na poluvremenu - 11:3.

Ista slika viđena je i u drugom delu, samo što su naše koliko toliko popravile napad. Francuska je vrlo brzo došla do dvocifrene prednosti, koju su srpske rukometašice uspele da spuste tek tri minuta pre kraja, ali su Francuskinje sa dva gola u finišu zacementirale ubedljiv trijumf i prolaz u drugu rundu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    10. decembar 2014 | 19:43

    bice da su vas opet sudije pokrale

  • SASA P.F.C

    10. decembar 2014 | 18:21

    Da nije tuzno bilo bi zalosno!!!

  • Sarcazmo

    10. decembar 2014 | 18:54

    Jad i čemer!... Neko će reći, važno je učestvovati...da, ali za pola sata dati samo 3 gola...BRUKA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA