PARTIZANOVA POBEDA ZA ČAST: Milosavljević srušio Krasni trojkama!

Crno-beli su se pred svojom publikom oprostili od Evrokupa trijumfom nad ruskom ekipom

  • 55

Iako su prošlonedeljnim porazom od Hapoela iz Jerusalima izgubili sve šanse za plasman u Last 32 fazu Evrokupa, košarkaši Partizana zabeležili su pobedu nad ekipom Krasnog Oktobra 84:70 (23:16, 18:26, 25:14, 18:14).

Trener Duško Vujošević želeo je da iz ove utakmice izvuče maksimum, pa je njegova ekipa imala dobar pristup meču koji nije imao nikakav rezultatski značaj.

Ipak, Vujošević je želeo da crno-beli odigraju u skladu sa renomeom kluba, na šta su oni adektvano odgovorili.

Krasni je bio rešen da pobedi, ali je ruski tim imao nedopustivo loš skok, što je itekako otvaralo vrata Partizanu da gradi razliku i na kraju izdejstvuje pobedu.

Odnos u skokovima je bio čak 43:22 u korist Partizana. Kada je u pitanju defanzivni skok, crno-beli su imali 28 naspram protivničkih 17, a ofanzivnih 15 naspram pet.

Najefikasniji u pobedi crno-belih bio je kapiten Dragan Milosavljević sa 17 poena (5/6 za tri poena). Slede Aleksandar Pavlović sa 14 poena, Nikola Milutinov sa 11, i Milan Mačvan sa dabl-dabl učinkom od deset poena i 12 skokova. Kod ruskog tima bolji od ostalih bio Rendi Kalpeper sa 14 poena.

Prelomna je bila treća četvrtina, u kojoj je kapiten srpskog šampiona Milosavljević pogodio čak četiri trojke, od kojih su tri bile vezane i ključne za građenje razlike "plus 13". Ukupno je Milosavljević ubacio pet trojki, i ujedno je jedini košarkaš uz Vanju Marinkovića domaćih koji je pogađao van linije za tri poena.

Od početka meča, crno-beli su igrali zonsku odbranu, a gledali smo rezultatsku klackalicu i nekoliko serija obe ekipe u prvom poluvremenu. Međutim, u toj trećoj deonici se igra gostiju u potpunosti raspala, a bolje nije bilo ni u odlučujućoj deonici, u kojoj je Partizan imao i 20 poena razlike.

Ovo je bila druga pobeda srpskog predstavnika u Evrokupu, a četvrti poraz ruske ekipe, koja je sebi zakomplikovala plasman u narednu fazu.

Crno-beli naredni meč igraju 17. decembra u gostima protiv rumunskog Asesofta.

U drugom meču grupe Lijetuvos Ritas je u gostima savladao Banvit sa 71:66, dok Hapoel od 19.30 dočekuje Asesoft.

PARTIZAN: Pavlović 14, Tepić 8, Marinković 7, Dalo 2, Milutinov 11, Milosavljević 17, Mačvan 10 (uz 12 skokova), Gagić 9, Andrić 4, Milutinović, Bezbradica 2, Bogdanović.

KRASNI OKTOBAR: Zamanskij, Komisarov 8, Zavorijev 5, Viktor, Trevis 9, Koršakov, Ligins 12, Ponkrašov 9, Kalpeper 14, Likholitov 7, Kazin 6.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    10. decembar 2014 | 20:23

    XXAAXXAA..Na HITNOM ZASEDANJU ORGANA upravljanja..COKI trazi pod HITNO KUPOVINU LEBRONA I BRAJANTA ILI NECE MOCI DA OPRAVDA ULOZENE TUDJE NOVCE U MUTAN..kada bude na kraju shampionata PONOVO DRUGI..!!!..XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

  • grobar do koske

    10. decembar 2014 | 20:19

    LAGANO BUDJENJE DIVA EVROPSKE,A I SVETSKE KOSARKE-PARTIZANA !!! JOS KADA SE KOMPLETIRAMO SA BO MEKEJLEBOM(koji odradjuje 2 meseca ugovora..),ALEKSOM(koji krajem decembra postaje slobodan igrac..) i povratkom EDE MURICA,SAMO NAM JE NEBO GRANICA !!! Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

  • grobar do koske

    10. decembar 2014 | 20:27

    GAGI,SASA PAVLOVIC,TEPIC,PLEJ(BO),EDO MURIC,MACVAN,ANDRIC,VANJA,GAGARA,MILUTINOV,ALEX..!!! EVROLIGA SE TRESEEEE...XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA