Kalinić: Dajte nam Real, Barsu ili Makabi da vidimo gde smo!

Mislim da bi to bila fenomenalna utakmica u Beogradu kada bi došao Real. Bila bi to žurka, ludnica neke vrste, napisao je košarkaš Zvezde u svom blogu za Evroligu.

  • 28
KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos, Nikola Kalinić Foto: Marko Todorović

Košarkaši Crvene zvezde Telekom plasirali su se u TOP 16 fazu Evrolige, a reprezentativac Nikola Kalinić prvi je istakao da želi najjače rivale.

Kalinić je za klupski sajt istakao da bi voleo da crveno - beli igraju sa Real Madridom, Barselonom ili Makabijem u drugoj rundi takmičenja.

- Odlične su sve ekipe koje nas čekaju narednih meseci - kaže Kalinić u svom blogu koji piše za sajt Evrolige.

- Ali ne želimo samo da budemo statisti u Top 16. Želimo da igramo, da se takmičimo. To su sve iskusne ekipe, iza sebe imaju mnogo učešća na fajnal-foru, ali pokušaćemo da ostvarimo nekoliko pobeda i da vidimo kuda će nas to odvesti- piše 23-godišnji Kalinić.

On je istakao da takmičenje traje do aprila i da je to prilika da se Zvezda odmeri sa najboljim timovima Evrope.

- Najmlađi smo tim u takmičenju sa prosekom od 23 godine, tako da je značajno što je tako mlad tim obezbedio plasman dva kola pred kraj. Mnogo nam znači, ali ne želimo da stanemo. Želimo da se poboljšavamo, da iznenadimo nekoga i da vidimo možemo li da odemo još dalje.

- Ovaj uspeh je odličan za srpsku košarku. Poslednjih nekoliko godina tretira se kao čud kada neko iz Srbije uđe u Top 16. Ali mislim da za košarkašku zemlju kakva je Srbija, gde ljude vole i prate košarku, treba da bude normalno da svake godine ima bar jedan klub u Top 16, ako ne i dva“.

Kalinić ima želje i kada su u pitanju protivnici u drugoj fazi takmičenja.

- Ako moram da biram jednog rivala, možda bi to bio Real Madrid. Dominiraju u Evroligi i na papiru su verovatno bolji od nas, ali ako želiš da budeš bolji, moraš da igraš sa najboljima.

- Mislim da bi to bila fenomenalna utakmica u Beogradu. Bila bi to žurka, ludnica neke vrste. Takođe bih voleo Barselonu i Makabi. Ako već moramo da igramo sa ’divovima’, voleo bih da to budu oni najveći, da vidimo kako stojimo - kaže Kalinić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    11. decembar 2014 | 11:08

    XXAAXXAA..Cuj GA...PA REAL,BARSA I MAKABI SU VIDJENI PUNO PUTA U BG PROTIV NAJVECE SRPSKE SVETINJE-PARTIZANA,A VASE IGRE SMO VIDELI PROTIV GALATE I OLIMPIJAKOSA(vecito drugi ili treci kk svoje zemlje,kao i vi uostalom sto ste..),A SIGURNO CETE VIDETI "GDE STE" KADA SE SVETINJA BUDE KOMPLETIRALA, KAO I MNOGIH DECENIJA UNAZAD..!!!..XXAAXXAA..Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!! Sto je nama NORMALNO-njima je CUDO !!

  • Thanks

    11. decembar 2014 | 11:39

    Dajte partizanu Real, Barsu, Makabi......uh, zaboravio sam, dajte partizanu Banberg, Ulm, Limoz........jbg, dajte patizanu Metalac, al' ovaj put bez 6 igraca partizana na parketu, pa da vidite da mozda i bude tesno !

  • Acotop Republika Srpska

    11. decembar 2014 | 12:17

    Tako je Kalina! Napred Zvezdo, samo napred Zvezdo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA