PETA GODINA BEZ POBEDE: Pregršt Partizanovih promašaja umesto časnog oproštaja od Lige Evrope! (VIDEO)

Crno-beli odigrali su bez golova sa grčkim Astersaom u meču poslednjeg kola grupne faze, i time propustili priliku da prekinu petogodišnji post i da inkasiraju novac za makar jedan trijumf u Ligi Evrope

  • 45

Partizan je mogao tako lepo da se oprosti od Lige Evrope, inkasira oko 200.000 evra za jedinu pobedu u grupi, ali je na kraju ostala "nula" u Humskoj u poslednjem kolu grupne faze protiv Asterasa.

Imali su crno-beli kontrolu u igri, dominaciju nad grčkom ekipom i mnogo više šansi, ali su se za sve pare ispromašivali Nikola Ninković i Petar Škuletić, koji su bili ubedljivo najbliži tome da se zatrese mreža grčke ekipe.

Najbliži pogotku su crno-beli bili na početku drugog poluvremena, kada je Ninković pogodio stativu.

Najgore izdanje ekipe Marka Nikolića ove sezone bilo je upravo protiv ovog tima u Grčkoj (0:2), a da je tada ostvario pobedu, srpski vicešampion bi možda imao drugačiju situaciju na kraju grupne faze takmičenja.

Ovako, jesenji prvak JSL je propustio previše prilika da posle pet godina konačno upiše pobedu u Ligi Evrope.

Partizan završava ovogodišnje učešće sa četiri poraza i dva remija.

Njima su Grobari poručili da su nesposobni da vole Partizan!

PARTIZAN: Lukač, Petrović, B. Ilič, Stanković, Volkov, Marković, Drinčić, Grbić (od 74. S. Ilić), Ninković (od 80. Luka), A. Živković, Škuletić (od 89. Kojić)

ASTERAS: Teodoropulos, Luj, Sankare, Zisopulos, Panteliadis, Munafo, Bakasetas (od 72. Badibanga), Tie Bi (od 75. Maca), Cokanis, Đaniotas (od 63. Fernandes), Barales.

PROMAŠAJ ZA PROMAŠAJEM

Utakmici je prethodio minut ćutanja kom je odata počast nedavno preminuloj legendi Partizana, Blagoju Paunoviću.

Meč je otvoren dvema sjajnim prilikama na obe strane. Najpre je Bakasetas, ujedno i najopasniji po crno-bele tokom celog meča, primio loptu u petercu, i zamalo promašio, poslavši loptu pored leve stative.

Već u narednom minutu je Ninković imao prvu od svojih pet fenomenalnih šansi: na oko 17 metara je Škuletić istovremeno grudima primio i dodao loptu mladom igraču pravo na volej, ali je njegova lopta završila u rukama golmana Teodoropulos. Već u osmom minutu je vezista uspeo da prevari Cokanisa, oduzeo mu loptu na polovini Asterasa i potrčao u kontru. Ali i to je završeno intervencijom golmana gostujuće ekipe.

Vremenom je tempo utakmice opadao, ali je kontrolu imao Partizan. Teodoropulos imao je dosta posla, ali ne i preterano teškog, jer su šutevi Markovića, Volkova, Stankovića i Driničića išli njemu direktno u ruke. Na drugoj strani je Lukač imao jednu sjajnu intervenciju kada je sa 20-ak metara lep udarac uputio Đaniotas.

U finišu poluvremena je Andrija Živković oboren, ali je sudija ipak procenio da je faul napravljen pre kaznenog prostora. Bačena je petarda na stadionu, koja će verovatno koštati crno-bele.

Posle pauze je usledila totalna ofanziva crno-belih i prva stativa, koju je na meču pogodio Ninković. Nedugo potom je imao odličan prodor, ali ponovo nije bilo efikasne završnice.

Gosti su se malo povukli, a potom je "proradio" i Škuletić, koji je u tri navrata u isto toliko minuta imao sjajne prilike da se konačno zatrese mreža Asterasa.

Do kraja meča je tempo znatno opao, a poraza je crno-bele spasio Milan Lukač sjajnom intervencijom u 90. minutu.

Rezultati grupe C:

Partizan - Asteras 0:0

Bešiktaš - Totenhem 1:0

Tabela:

Totenhem  5 3 2 0 9:3 11

Bešiktaš  5 2 3 0 10:5 9

Asteras 6 1 3 2 7:10 6

Partizan 6 0 2 4 1:9 2

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • C.Z.B.G

    11. decembar 2014 | 21:26

    ČESTITKE KOMŠIJE. U 6 ODIGRANIH UTAKMICA POSTIGNUT 1 GOL. SLEDEĆE SEZONE MORATE 2 DA DATE.

  • Djordje

    11. decembar 2014 | 19:06

    Napred Partizan!!!!

  • dragi

    11. decembar 2014 | 21:32

    Obavestiti Toleta da ukine fudbal I da preda fotelju !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA