Dan kada je 95.000 ljudi gledalo prvu pobedu Zvezde nad Bajernom (VIDEO)

Tog 12. decembra 1979. godine, crveno-beli vodili sa 3:0 protiv Bavaraca, imali prolaz dalje, ali su za četiri minuta primili dva gola - 3:2

  • 7
Po čemu ćemo pamtiti 145. Večiti derbi? Foto: Marko Todorović

Na današnji dan, pre 35 godina, fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su prvu pobedu nad Bajernom iz Minhena u zvaničnim utakmicama. U revanš meču osmine finala Kupa UEFA, crveno-beli su slavili rezultatom 3:2, ali nisu prošli dalje zbog poraza u Nemačkoj (2:0).

Imala je Zvezda u 50. minutu prolaz dalje jer je Srebrenko Repčić treći put matirao Junghansa, ali je Diter Henes za četiri minuta srušio igru crveno-belih i rastužio čak 95.000 navijača, koliko je bilo na Marakani.

Već u 4. minutu Marakana je eksplodirala kada je Dušan Savić postigao prvi gol, a do poluvremena se u strelce upisao i kapiten Vladimir Petrović Pižon. Malo ko je verovao da Zvezda neće proći dalje nakon gola Repčića u 50. minutu, ali je potom usledio pad koncentracije i prvi gol Henesa.

Nedugo zatim Repčić je mogao i do drugog gola, ali je glavom šutirao pored stative. Kazna je stigla u 73. minutu čime su Nemci i definitivno obezbedili prolaz dalje.

Crvena zvezda – Bajern  3:2 (2:0)

Strelci: Savić u 4, Petrović u 42. i Repčić u 50. minutu za Crvenu zvezdu, a Henes u 69. i 73. minutu za Bajern.

Stadion: Crvene zvezde.

Gledalaca: 95,000.

Sudija: Hilmi Ok (Turska).

Crvena zvezda: Aleksandar Stojanović, Nikola Jovanović, Milan Jovin, Slavoljub Muslin, Dragan Miletović, Đorđe Milovanović, Vladimir Petrović, Cvijetin Blagojević, Dušan Savić, Miloš Šestić (od 78. Zoran Filipović), Srebrenko Repčić. Trener: Branko Stanković.

Bajern: Valter Junghans, Hans Vajner, Paul Brajtner, Udo Horsman, Kurt Nidermajer, Klaus Augentaler, Bernd Dirnberger (od 46. Norbert Jancon), Volfgang Dremler, Volfgang Kraus, Diter Henes, Karl-Hajnc Rumenige. Trener: Janoš Černei.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    12. decembar 2014 | 09:05

    Kako se smo naježim kada vidim ovakve snimke.Jesam Grobar ali svaka čast obij Zvezdi i Partizanu na ovakvim utakmica,na JNA 55 hiljada,na Marakani 100,kakav je to bio užitak iči na tekmu,a pogotovo na Derbi,a sada,boranija od fudbala i publike koja je daleko od pravih navijača,sramota šta političari naprave,a narid glup kao stoka!

  • BEN DELIJA

    12. decembar 2014 | 09:29

    LEPI DANI MOG DETINJSTVA

  • Milanče

    12. decembar 2014 | 10:27

    Ovog vise nema, ovakve masine od ljudi. To se zvao fudbal.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA