Ronaldu, Mesiju i Kaki poručivali da batale fudbal! A onda su oni učinili neverovatnu stvar!

Ovo je priča o tri velika šampiona, koji su uspeli da pregrme ozbiljne zdravstvene probleme i naprave fenomenalne karijere

  • 3

Kad posedujete vrhunski fudbalski talenat koji želite da razvijete, najgore što može da vam se desi je da iz zdravstvenih razloga odustanete od svog sna.

Tad na scenu stupa snaga volje i želja da se pregrme svi problemi, ali ne rađaju se svaki dan takvi šampioni.

Takve priče su imali osvajači Zlatne lopte u poslednjih sedam godina.

KRISTIJANO RONALDO

Kad je imao 15 godina, posle jednog pregleda u Sportingu mu je ustanovljena ozbiljna srčana mana. Bio je preveliki rizik da nastavi da igra fudbal, pa su lekari preporučili laserku operaciju.

- Imao je veliki broj otkucaja srca čak i kad nije trčao. Koristili su laser kako bi uklonili manu. Na operaciju je otišao rano ujutru i već popodne je pušten. I pre nego što smo znali šta se dešava, bila sam zabrinuta da više nikada neće moći da igra fudbal - otkrila je Ronaldova majka Dolores Aveiro.

Lekari su isticali da će Portugalac posle zahvata moći normalno da živi, ali ne i da nastavi da trenira fudbal.

- Samo nekoliko dana posle treninga je ponovo počeo da trenira. On uopšte nije bio zabrinut, jer nije ni shvatao ozbiljnost situacije. Ali ja sam bila prestrašena. Na kraju se ispostavilo da je posle operacije mogao da trči još brže - zaključila je majka najboljeg fudbalera Reala.

Posle operacije nije osećao nikakve posledice, već je postao izdržljiviji i sporije se umarao. Nastavio je da treninra, a ostalo je istorija.

ZLATNA LOPTA: 2008, 2013.

LIONEL MESI

Kada je sa 11 godina utvrđeno da Argentinac ima poremećaj hormona rasta (GHD), tadašnji igrač Rozarija je mogao da odustane od fudbala.

Za lečenje je trebalo na mesečnom nivou izdvajati oko hiljadu dolara, ali klub i porodica taj novac nisu imali. Pa čak ni River Plejt koji je želeo da dovede mladu nadu argentinskog fudbala.

Ipak, javila se Barselona, koja je pratila taletnovanog Mesija i ponudila troškove lečenja. Čim je pokazao šta zna, sada već slavna salveta je bila garancija da će Mesi pisati istoriju u Barseloni.

kao što je njemu pomogla Barselona, kada je kao dečak igrao fudbal u Rozariju.

ZLATNA LOPTA: 2009, 2010, 2011, 2012.

KAKA

U osamnaestoj godini Kaka je doživeo nesreću na bazenu, kada se popeo na skakaonicu. U pitanju je bio ozbiljan prelom kičme.

Mogao je da ostane paralizovan, a kamoli da prestane da igra fudbal. Međutim, njegov oporavak je trajao godinu dana. Najbolje godine karijere proveo je u Milanu.

Često pominje da je njegov oporavak zadužen Bog i snaga volje. Svaki put kada postigne gol, proslavlja ga upirući prstom u nebo.

ZLATNA LOPTA: 2007

(B. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA