LALATOVIĆ ZA TELEGRAF: Mrdaković nije moja želja, a Bosančića je htela Uprava!

Trener Crvene zvezde, u razgovoru za naš portal, pričao o polusezoni za nama, menadžerima, odnosu prema crveno-belom dresu, ali i aktuelnim pojačanjima * Priznao je da Mrdakovića nikada nije gledao, ali je istakao da mu treba sličan gol igrač. Pregovori sa Parkerom su ozbiljni, 5-6 igrača odlazi, Bosančić nije uspeo da zameni Milijaša

  • 23

Kako će Crvena zvezda izgledati na proleće? Pitanje na koje teško ko može dati tačan i precizan odgovor, a koje svakako najviše interesuje navijače najtrofejnijeg srpskog kluba. Zaostatak od šest bodova u odnosu na Partizan nadoknadiv je samo u slučaju kvalitetno odrađenog prelaznog roka, a naredni će biti i te kako zanimljiv na Marakani.

Ono što može da raduje navijače Zvezde jeste to da je Aleksandar Luković potpisao ugovor na dve i po godine, ali daleko od toga da je tu kraj problema srpskog šampiona. Odlasci su takođe neminovni, a gorući problem biće dovođenje kvalitetnih napadača. O prelaznom roku, kao i polusezoni iza nas, za Telegraf je govorio čovek od čije ''muzike će i zavisiti ples fudbalera na terenu'' - trener Crvene zvezde Nenad Lalatović.

- Dva napadača, minimum jedan vezni i minimum jedan bočni ukoliko ode Lazović, desni bek i štoper. To je ono što treba Zvezdi. Što se tiče odlazaka ja u svojoj glavi znam kome ću da se zahvalim na svemu, ali ne želim još da otkrivam. U pitanju su pet, šest igrača. Kako budemo dovodili tako ćemo i puštati - rekao je Lalatović za Telegraf, a potom se osvrnuo na pojedina imena koja bi mogla da stignu na Marakanu:

- U pregovorima smo sa Parkerom i to nekim ozbiljnijim. Luković je potpisao. Naravno, moja želja su Krunić i Cvetković. Lukovića sam želeo jer nam treba igrač da odigra otpozadi, Cvetković je najbolji desni bek u Srbiji uz Petkovića i Vulićevića, a Krunića bih jako voleo da vidim u crveno-belom dresu i potreban je na sredini.

Pored Parkera pominjalo se da je dolazak iskusnog Mrdakovića na Marakanu gotova stvar i da je upravo Lalatović izričito tražio upravi da ga dovedu. Međutim, malo istine ima u tome.

- Mrdaković nije moja želja. Ja sam samo prokomentarisao da nam je potreban gol igrač kao on, a u novinama sam pročitao da je slobodan. Tako smo došli na ideju da ga okrenemo i vidimo. Nikada ga u životu nisam gledao i ne znam ništa o njemu, ali nam je svakako potreban takav tim igrača koji je golgeter - jasan je bio Lalatović koji je dodao:

- Dugo je igrao u inostranstvu i čiji god dres da je nosio davao je golove. Ali, kakav je igrač ne znam jer ga nikada nisam gledao. Međutim, da sam ja lično rekao da izrazito hoću njega, to nije istina. Potreban nam je gol igrač, a u ovom trenutku u svojoj glavi ga nemam. Ne znam koga bih rekao da dovedem u Zvezdu.

BOSANČIĆ JE BIO ŽELJA UPRAVE KLUBA, AVRAMOVSKI NA PROLEĆE.

Nisu samo napadači bili problem u Zvezdi. Manjak kvalitetnih lopti iz veznog reda i nedostatak golova sredine terena uticalo je na to da crveno-beli kaskaju za Partizanom. Osim mladog Ristića, svi ostali su odigrali ispod proseka. Avramovski je počeo dobro, dao gol na debiju, ali je zbog povrede praktično ''nestao.'' Bosančić se malo video. Samo na par mečeva je pokazao zašto je doveden.

- Od Bosančića sam očekivao više. Nije zamenio Milijaša na način na koji sam ja očekivao od njega. Iskren da budem, Bosančić je bio želja Uprave kluba, a ja sam ga trenirao i očekivao više od njega. Avramovski ima problem sa trbušnim zidom jer je bio jako zapušten u Makedoniji. Drugi problem su zubi. Skroz su uništeni i od toga mu sve ide i na mišiće. Biće spreman za prolećni deo - ohrabruje navijače trener Zvezde.

Osvrnuo se mladi stručnjak i na pismo anonimne osobe koje je stiglo novinarima, a koje direktno udara na prvog operativca Zvezde Zvezdana Terzića. Mnogi su mišljenja da ga je napisao doskorašnji kapiten Nikola Mijailović.

- Ja, kao trener, ne mogu imati nikakav komentar dok nisam siguran da je on to rekao. Poslalo ga je NN lice na mejl sa nekim inicijalima i to je to. Mogao je da ga napiše i neki navijač Partizana, navijač iz inostranstva. Neko ko ne voli ni jednog niti drugog pa hoće da zavadi Zvezdu - rekao je Lalatović za Telegraf i dodao:

- Nije mi jasno zašto bi Mijailović to pisao jer ima dobar ugovor. Zašto bi želeo da ga neko suspenduje zbog toga. Mijailović je bio kapiten tima, poseduje kvalitet, osvojio je prošle godine titulu. Uprava mu je dala ugovor na tri godine i ne vidim nijedan jedini razlog da se diže frka oko tog pisma.

Lalatović je pokušao da objasni zašto se slične situacije godinama unazad dešavaju u Crvenoj zvezdi, što nije bila praksa kada je on znojio crveno-beli dres.

- To se u moje vreme nikada nije dešavalo. Odnos igrača prema Zvezdi se i te kako promenio. Ja, kada sam bio igrač, moj san je bio samo da igram u Zvezdi. Bukvalno, ali bukvalno, nikada nisam pitao kada ću dobiti pare, koliko mi je ugovor. Jeste da smo imali redovna primanja, ali nijedan igrač Zvezde nije imao više od 50.000 - ističe Lalatović, a potom nastavlja:

- Nismo imali ni velike premije i upravo zbog toga smo dobijali na vreme novac. Zato Zvezda i nije bila u velikom minusu u koji je upala odlaskom Dragana Džajića. Počeli su da dovode strance i da za njih daju velika obeštećenja. Plate su im bile visoke, a od 30 stranaca na 28 smo izgubili novac. Samo dvojicu smo možda prodali i dobili obeštećenje.

Danas su svakako problemi i menadžeri. Redak je fudbaler koji trenutno nema nekoga ko brine o njegovoj karijeri.

- U moje vreme nije bilo toliko menadžera. Možda su tek sada počinjali, ali ja ga nisam imao nikada. Hoćete da me dovedete - obratite se Crvenoj zvezdi i Džajiću. Imao sam tada ponude Galatasaraja, Šalkea, Leverkuzena, Olimpika iz Marseja, ali je Zvezda bila stabilan klub i nije morala da me prodaje. Jeste da su me u jednom mometu i proganjali da mi budu menadžeri, ali kud ćeš boljeg menadžera od Zvezde.

- Ako igraš dobro, klub će te sam preporučiti. Nisam hteo da budem ničiji rob. Samo Crvena zvezda jer je to moja druga kuća. Ako Džajić kaže ''možeš da ideš'' ja ću otići, ako kaže ''ostaješ'' ja ću ostati. Verovao sam uvek u sebe da će doći neka pobeda i u kvalitet da mogu da igram u inostranstvu.

Ono na šta je Lalatović ponosan otkako je trener Zvezde jeste činjenica da se, nakon toliko godina, veći broj omladinaca priključio prvom timu. Rajković, Jovanović, Grujić, Ristić i Jović sada, a za par godina pristižu nove nade najtrofejnijeg srpskog kluba.

- Ja sam najsrećniji čovek na svetu što sam posle 10 godina priključio omladince prvom timu. Otkako smo zapostavili svoju decu mi smo krenuli silaznom putanjom. Drago mi je što sam prvi trener posle toliko godina što sam dao šansu klincima. Bilo je tu uspona i padova. Za sve loše krivicu preuzimam ja, ali je bilo i dobrih stvari - priznao je Lalatović za Telegraf nastavio:

- Ima tu još nekih omladinaca koji će za par godina stasati, ali ne bih sada o imenima. Ono što mogu da kažem jeste da svaki igrač Zvezde najpre treba da odigra negde na pozajmici pa da se vrati. Pa i ja sam igrao tri godine na pozajmici.

- Čak i ona generacija koju je predvodio Zenga je prvo išla na pozajmice. Jednostavno, to je bio koncept Zvezde i zato smo ranije imali rezultate. To je ispravan put i drago mi je što smo ponovo krenuli tim putem. Sa mnom kao trenerom. Potrebno je strpljenje koje kod nas ne postoji. Mi hoćemo sve preko noći.

- Evo da pomenemo Šahtjor za koji sam igrao. Šahtjor koji je gradio i ulagao i kako je vreme odmicalo postali su istočna Barselona. Ali ne preko noći. Trebalo im je za to jedno sedam, osam godina. Lučesku je tamo nekoliko godina na čelu tima. Nije dobijao otkaz ukoliko ne ostvari dobar rezultat. A mi smo svoje terali da bi posle šest meseci govorili da su najbolji i da trebaju da vode reprezentaciju. Tek kada ti ode, onda ga ceniš - realan je trener Zvezde na kraju razgovora za Telegraf.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobareros

    13. decembar 2014 | 20:30

    kakav krs od kluba.

  • Cacak

    13. decembar 2014 | 21:14

    A tvoja zelja je sjajni Gavric???

  • Boringkid

    13. decembar 2014 | 22:18

    Kokeza hteo bosancica, mrdakovica dovodi terza... Mijailovic ce biti oteran, lazovic ostaje nema ponuda za njega... Pecnika ce hteti svim silama da prodaju, ali nazalost nema ponuda za njega...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA