Amerikanci izabrali Đokovića za najboljeg: Finale Vimbldona je bio nebeski tenis!

Najtiražniji dnevni listi u SAD i teniski kanal odabrali Srbina za najboljeg igrača prethodne godine

  • 7
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Novo priznanje za Novaka Đokovića! Najtiražniji dnevni list u SAD - "USA Today" izabrao je našeg tenisera za najboljeg igrača u 2014. godini, dok je njegov meč protiv Rodžera Federera u finalu Vimbldona proglašen za najbolji meč godine.

Grupa stručnjaka iz ovog lista kao i sa teniskog kanala je formirala žiri koji je odlučivao o najboljem igraču i meču, a u njemu su se našle legende "belog sporta" Martina Navratilova i Džim Kurijer, kao i poznati teniski novinar Dag Robson.

- Novak je dobio nagradu jer je osvojio Vimbldon  i završio sezonu na prvom mestu ATP liste zahvaljujući dominantnoj igri u završetku sezone. Bio je konzistentan što pokazuje skor 61/8 i sedam osvojenih titula - rekao je Kurijer.

- Finale Vimbdona odigrano je na nebeskom nivou od početka do kraja. To je spasilo Đokovićevu sezonu. Da je Federer dobio odlučujući set, verovatno bi godinu završio kao prvi teniser sveta umesto Srbina - rekao je Dag Robson.

Što se tiče ostalih kategorija za najbolju teniserku je proglašena Serena Vilijams, dok je meč godine u ženskoj konkurenciji bio upravo njen protiv Simone Halep na završnom Mastersu sezone.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA