Igrači Liverpula su bili statisti dok se Junajted poigravao na "Old Trafordu", Totenhem slavio posle drame! (VIDEO)

Fudbaleri Mančester junajteda slavili su rezultatom 3:0 u derbiju Premijer lige

  • 1

U derbiju 16. kola, Mančester junajted je sa lakoćom slavio protiv Liverpula rezultatom 3:0 i upisao šestu uzastopnu pobedu u Premijer ligi.

Liverpulova očajna odbrana još jednom je bila razlog poraza ekipe Brendana Rodžersa, koji je sada više nego ikad blizu otkaza na "Enfildu".

S druge strane, Junajted je zadržao inspiraciju iz prethodnih partija i maltene u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika.

Prvi gol bila je kazna za prethodni promašaj Rahima Sterlinga. Postigao ga je sa ivice kaznenog prostora Vajn Runi, kog je proigrao Valensija nakon što je lagano prošao pored troijce igrača gostiju. Svoj šesti gol u prvenstvu Runi je postigao u 12. minutu.

Drugi je bio delo Huana Mate u 40. minutu, ali je trebalo da bude proglašen neregularnim, jer je postignut iz očiglednog ofsajda.

Uzalud ulazak Marija Balotelija na startu drugog poluvremena i Lazara Markovića u 68. minutu, jer Liverpul nije uspevao da matira sjajno raspoloženog Davida de Heu, koji je odbranio osam šuteva u okvir gola. Ka golu su "crveni" imali čak 18 šuteva!

Ali kad odbrana pravi kikseve kako je po ko zna koji put napravio Dejan Lovren, a na drugoj strani je raspoložen protivnik...

Tačku posle Lovrenovog kiksa stavio je Robin van Persi u 71. minutu, na asistenciju Mate.

Fudbaleri Totenhema savladali su u gostima ekipu Svonsija sa 2:1, u pretposlednjoj utakmici 16. kola engleske Premijer lige.

Ovim uspehom klub iz Londona preskočio je na tabeli večerašnjeg rivala i preuzeo sedmu poziciju, pa je ostao u trci za plasman na evropsku scenu.

PREMIJER LIGA, 16. kolo

Subota

Arsenal - Njukasl 4:1

Barnli - Sautempton 1:0

Čelsi - Hal 2:0

Kristal Palas - Stouk 1:1

Lester - Mančester Siti 0:1

Sanderlend - Vesthem 1:1

Vest Bromvič Albion - Aston Vila 1:0

Mančester Junajted - Liverpul 3:0

(Runi 12, Mata 40, Van Persi 71)

Svonsi - Totenhem 1:2

(Boni 48 - Kejn 4, Eriksen 89)

Ponedeljak

Everton - Kvins Park Rendžers 21.00

Tabela: Čelsi 39, Mančester Siti 36, Mančester Junajted 31, Vesthem 28, Sautempton i Arsenal po 26, Njukasl 23, Svonsi 22...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navijac

    15. decembar 2014 | 06:47

    Liverpul ima problem jer svi cekaju sta ce Baloteli da uradi a Sterling promasi sto niko ne moze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA