Murinju se ispunila želja, PSŽ napada Čelsi! Gledaćemo reprizu finala iz 1997! (FOTO)

Derbi meč osmine finala odigraće Siti i Barselona, a zanimljivo će biti i na duelu PSŽ - Čelsi s obzirom na to da je Murinjo priželjkivao upravo ovog rivala kog je izbacio prošle godine u četvrtfinalu

  • 9

Žrebom u Nionu, koji je održan danas u 12 časova, izvučeni su parovi osmine finala Lige šampiona. Derbi meč ove faze odigraće Mančester Siti i Barselona, što je bio slučaj i prethodne godine kada su Katalonci slavili u oba meča.

U ostalim susretima sastaju se PSŽ - Čelsi, Leverkuzen - Atletiko Madrid, Juventus - Borusija Dortmund, Šalke 04 - Real Madrid, Šahtjor - Bajern, Arsenal - Monako i Bazel - Porto. Prvi mečevi na programu su 17/18, odnosno 25/26 februara 2015. godine. Revanš je 10/11, odnosno 17/18 marta. Finale će se igrati 6. juna u Berlinu.

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo, neposredno pred žreb, tražio je upravo PSŽ u nokaut fazi. Razlog je, prema njegovim rečima, blizina Pariza i lakše putovanje i za tim i za navijače. Zanimljivo, Plavci su prošle godine izbacili upravo Svece u četvrtfinalu i to golom u samom finišu meča.

Starijim ljubiteljima fudbala proradiće emocije kada vide da će Juventus i Dortmund odlučivati o putniku za četvrtfinale. Biće to repriza fantastičnog finala iz 1997. godine kada su Milioneri slavili sa 3:1, a dva gola tada je postigao čovek koji je danas i izvukao ovaj par - Karl Hajnc Ridle.

Sreće prilikom žrebanja nije imao nemački Šalke jer je izvukao ekipu Reala koji ih je prošle godine bukvalno uništio u nokaut fazi. Takođe, Madriđani su jedina ekipa koja je dva puta uspela da ostvari svih šest pobeda u prvoj fazi.

Kao po navici, klubovi su bili podeljeni u dva šešira, a žreb je bio poludirigovan, što znači da se dva tima iz iste zemlje nisu mogli sastati u osmini finala, kao ni dva tima koja su bila zajedno u prvoj fazi. Prvi šešir činili su: Real Madrid, Bajern Minhen, Borusija Dortmund, Monako, Čelsi, Barselona, Atletiko Madrid i Porto, a u drugom su se nalazili: Juventus, Bazel, Leverkuzen, Arsenal, Mančester Siti, PSŽ, Šalke i Šahtjor.

Titulu brani Real iz Madrida koji je i sada prvi favorit na kladionicama, pogotovo kada se uzme u obzir da su ostvarili svih šest pobeda. Od srpskih fudbalera, za krunu će se boriti Branislav Ivanović, Nemanja Matić, Neven Subotić, Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić koji bi, doduše, mogao već u januaru da napusti šampiona Engleske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA