54 godine smo čekali na najemotivniju fudbalsku titulu! (FOTO) (VIDEO)

Argentina ima novog šampiona! Klubu su se stvari dešavale kao u bajci

  • 0

Kada je samo pre nekoliko kola pre kraja šampionata Argentine, River Plejt kiksnuo i omogućio Rasingu da se nada da ce konačno posle 13 godina osvojiti titulu šampiona zemlje jednog Maradone i Mesija i dalje je mišljenje većine bilo da se to jednostavno neće dogoditi i da je klub iz dela Buenos Ajresa pod nazivom Aveljaneda navukao neki baksuzluk na sebe.

Prokletstvo je skinuto, titula je tu posle više od decenije.

Znajte da je pre te 2001. godine isti plavo - beli Rasing čekao 35 godina na krunu.

14. decembar je već ušao u istoriju kluba sa jednog od najčuvenijih fudbaskih stadiona na svetu pod imenom "Silindro".

Jer, Rasingu su se stvari dešavale kao u bajci ove godine. Došao je na kraju, u poslednjem kolu u situaciju da posle 54 godine na svom terenu, pred svojom armijom osvoji šampionsku titulu.

Uspeo je.

Danima su argentinski mediji podsećali na tu sezonu, jer je od 16 titula, samo jednu uspeo da osvoji pred svojim navijačima. Sudbina mu je podarila priliku koja se Rasingu retko ukazuje.

I to je učinio. Golom Senturiona na početku drugog poluvremena Rasing je održao prednost nad River Plejtom (slavio protiv Kilmeša) i osvojio 17. titulu šampiona Argentine.

Pred preko 50.000 navijača na tribinama kojih je na prvoj utakmici davne 1950. godine protiv Veleza bilo magičnih 100.000 hiljada.

Kad na to dodamo da je glavni i jedini River Plejt tim s kojim se i te 2001. vodila ljuta borba za titulu, stvari su uoči noći između nedelje i ponedeljka postale još slađe i zanimljivije.

Dijego Milito je glavni junak ove Rasingove bajke, momak koji je doneo evropsku titulu Interu 2010. godine, ali i najzaslužniji za slavlje svog Rasinga 2001. Popularni "Princ" u 35. godini je želeo još ovo i rećiće verovatno zbogom fudbalu.

Posebna priča Rasingova je navijačka grupa. Gardija Imperijal (u oriinalu Guardia imperial) je nešto što retko gde danas obitava na kugli zemaljskoj, čak i kada pričamo o južnoamerickim stadionima.

Navijačka grupa koja bez problema preskače ogradu i zatrčava se tokom utakmice na simpatizere sa Istoka i Zapada, jer se ne slažu sa njihovom politikom, je jedna od najmoćnijih u Južnoj Americi. O složnosti da ne pričamo.

Neguju atmosferu kojom su prepoznatljivi u celom svetu i ambijent koji više od decenije pokušavaju da "skinu" u Nemačkoj, Poljskoj i državama u kojima je ultra pokret poslednjih godina dobio na ekspanziji...

Rasing ih je nagradio za vernost. Rasing će igrati Kopa Libertadores, Rasing je šampion. Konačno i zasluženo.

(S.M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA