Džo Dumars: Dovođenje Miličića u Detroit je moja najveća greška

Proslavljeni američki košarkaš, koji je kao generalni menadžer kluba dolazio u Srbiju 2003. godine na pregovore s Hemofarmom, gorko se kaje zbog izbora srpskog centra kao drugog pika na draftu te godine

  • 0

Generalni menadžer NBA ligaša Detroita Džo Dumars (48), dvostruki šampion američke profesionalne košarkaške lige sa tim timom (1989, 1990) i osvajač zlatne medalje za SAD na Svetkom prvenstvu u Kanadi 1994. godine, priznao je u domaćim medijima da mu je najveća greška dovođenje srpskog centra Darka Miličića 2003. godine.

Dumars je zbog pregovora sa Hemofarmom dolazio u Vršac i Beograd. Bivši srpski reprezentativac prešao je za 11 miliona dolara, a zbog njega je promenjeno pravilo da igrač mora da bude punoletan 45 dana pre drafta.

Miličić je 2003. izabran kao drugi pik, iza Lebrona Džejmsa, koji je završio u Klivlendu, a ispred Karmela Entonija, danas igrača Njujorka, i Dvejna Vejda i Krisa Boša, Džejmsovih saigrača u Majamiju.

Pre nego što smo doveli Miličića u Detroit nismo imali dovoljno informacija o njemu. U poslu menadžera, koji je zadužen za izbor igrača, ne može da se pogreši dva puta. Na greškama se uči, tako da sada detaljno proučim kvalitete svakog potencijalnog pojačanja – rekao je Dumars.

Miličić, koji je punoletan postao 20. juna 2003. godine, u Detroitu se nije naigrao, iako je sam Dumars uveravao da će imati veću minutažu kod proslavljenog trenera Lerija Brauna. Ipak, vodi se da je osvojio NBA sa Detroitom 2004. godine, a pošto je imao malu minutažu dobio je nadimak Pobednički tompus. U istoriju lige ušao je kao najmlađi učesnik velikog finala (18 godina 356 dana). Pistonsi su pobedili Lejkerse 4:1. Miličić je 2006. otišao u Orlando. Sada je član Minesote, u kojoj je prošle godine blistao, a u ovoj sezoni gotovo da mu se gubi trag.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA