Kraj sjajne karijere: Tijeri Anri završio s igranjem fudbala, ali je već našao novi posao! (VIDEO)

Legendarni francuski fudbaler u 37. godini odlučio da počne da se bavi fudbalom, ali kao TV konsultant

  • 10

Nekadašnji kapiten i najbolji strelac u istoriji Arsenala Tijeri Anri saopštio je da je završio igračku karijeru i da će ubuduće raditi kao stručni konsultant na televiziji Skaj Sport.

Anri je pre dve nedelje napustio Njujork Red Bulse, za koje je igrao poslednje četiri i po sezone.

- Odlučio sam da se povučem posle 20 godina profesionalnog bavljenja fudbalom. Bilo je ovo neverovatno putovanje i želim da se zahvalim navijačima, saigračima i svima sa kojima sam sarađivao. Vreme je za drugi deo karijere, radujem se povratku u London i saradnji sa Skaj Sportom.

- Nosim sa sobom neverovatne uspomene, uglavnom dobre. Nadam se da ste uživali gledajući me, isto koliko sam i ja uživao dok sam igrao. Vidimo se na drugoj strani - navodi se u saopštenju 37-godišnjeg fudbalera.

Pogledajte najbolje golove u njegovoj karijeri.

Anri je za Arsenal odigrao 369 utakimca i postigao 226 golova. Sa klubom iz severnog Londona osvojio je dve titule u Premijer ligi, tri FA kupa, a 2006. je igrao finale Lige šampiona.

Osim za Arsenal, tokom karijere igrao je za Monako, Juventus i Barselonu, sa kojom je 2009. godine postao prvak Evrope.

Za reprezentaciju Francuske odigrao j 123 utakmice i postigao 51 gol. Sa "trikolorima" je osvojio titulu svetskog (1998) i evropskog prvaka (2000).

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dinarska Divizija

    16. decembar 2014 | 10:53

    Bogotac fudbala. Dodje mi da zaplacem sad. Legendo hvala ti za sve,gde god si grao voleo sam taj klub samo zbog tebe. Bila je cast gledati te.

  • Шејн

    16. decembar 2014 | 10:03

    Шпартање у шеснаестерац и супротан угао,неодбрањиво. Један од најелегантнијих и технички најпоткованијих шпицева икада. Све најбоље у животу без копачки,господине Тијери.

  • AArdvark

    16. decembar 2014 | 10:15

    Legenda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA