PEĐIN DRES OTIŠAO U LEGENDU: Kingsi povukli Stojakovićevu "16-icu" pod svodove Arko Arene! (VIDEO)

Na meču između Sakramenta i Oklahome održana je svečana ceremonija u kojoj je glavna zvezda bio legendarni srpski trojkaš

  • 9

Predrag Stojaković je legenda Sakramenta, a Kingsi su se odužili srpskom bombarderu! Dres sa brojem "16" otišao je u legendu, pod svodove Arko Arene, čime je odata velika počast Stojakoviću za sve što je tokom osam sezona pružio za Kingse!

Stojakovićev dres postao je tek četvrti, u 30-godišnjoj istoriji Sakramenta, koji je povučen iz upotrebe, a prethodno je isto priznanje učinjeno još dvojici košarkaša iz generacije s početka 2000-ih, Krisu Veberu i Vlade Divcu, kao i Miči Ričmondu.

Ovu ceremnoiju uveličali su svojim prisustvo Peđini saigrači, između ostalih, Bobi Džekson, Skot Polard, Dag Kristi, Vlade Divac, koji se obratio prisutnima.

- Danas odajemo priznanje jednom od najboljih šutera u istoriji NBA lige. Peđa je bio najbolji saigrač, dobar prijatelj. Sa svim ovim momcima koji večeras tu Peđa je delio sjajne trenutke u dresu Kingsa ovde u Arko areni. Imao sam u karijeri priliku da igram sa mnogo igrača, ali si ti za mene najbolji saigrač. Čestitam ti i hvala ti - rekao je tokom ceremonije Vlade Divac, a zatim se i publici obratio Peđa:

- Želim da se zahvalim divnoj publici Sakramenta, koja je delila sa nama sve one sjajne momente, pružala nam preko potrebnu podršku. Vi ste najbolji i najglasniji navijači na svetu, volim vas - rekao je Stojaković.

Peđa je u četiri od osam sezona postizao u proseku više od 20 poena po meču, positgao je više od 1000 trojki, tri puta je učestvovao na NBA Oll star meču, dvostruki pobednik takmičenja u šutiranju trojki na Ol star manifestacijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA