Zbog tetovirane Kristine, rukomet bez golmana je sport budućnosti! (FOTO) (VIDEO)

Plavokosa Dankinja 60 minuta igrala sa markerom, a njen tim bez golmana u napadu

  • 3

Revolucionaran potez o kojem će se tek pričati i to na kakvoj rukometnoj utakmici - važnom meču druge faze Evropskog prvenstva za žene koje se odigrava u Hrvatskoj i Mađarskoj.

 

Upravo Mađarice nisu znale šta ih je snašlo tokom susreta sa inovatorima iz Danske, čiji je selektor Jan Pitlik napravio nesvakidašanji potez - u napadu je igrao sa sedam igračica, bez golmana na golu i na taj način uspeo da stigne do važnog trijumfa (23:20).

 

Džoker o kojem se priča je Kristina Kristijansen, devojka koja je igrala u napadu 60 minuta sa markerom, a u nekoliko navrata stala i na gol, kada nije stigla da napravi brzu izmenu s golmanom ekipe.

 

Postigla je 4 gola, ali je njen učinak u današnjoj rukometnoj statistici nemerljiv.

 

 

Posle meča i pobede, trener Skandinavki morao je da objasni da ovakva igra nije za svakoga.

 

- Nisam siguran da bi svaki tim mogao da igra na ovaj način. Ako imate sporog golmana, kojem treba previše vremena da izlazi i vraća se na gol, neće funkcionisati.

 

- Mi sa Kristinom imamo idealnu situaciju - rekao je trener inovator Jan Pitlik posle utakmice koja je u čudnom sistemu 7 protiv 6 igračica donela Danskoj drugo mesto na tabeli i verovatno plasman u polufinale.

 

Pogledajte kako je Kristina uspešna na golu, a onda se sprema za trčanje kontranapada.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • STANKE

    17. decembar 2014 | 14:51

    JOŠ 1973 NA UTAKMICI RK PARTIZAN-RK KVARNER KAD JE ŠTENCL IGRAO PRESING PREVEZAO SAM LOPTU DO GOLA I NADAMNOM (A JA SAM BIO GOLMAN) JE NAPRAVLJEN SEDMERAC

  • Trubar

    17. decembar 2014 | 16:39

    Ziv bio Stanke

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA