GP Malezije: Alonso plesao po kiši, trka iz snova Serhija Pereza

Meksikanac prvi put na podijumu. Baton i Fetel bez bodova. Zbog kiše prekid trajao više od sat vremena

  • 1

Dvostruki svetski prvak Fernando Alonso pobedio je na drugoj trci šampionata Formule 1, dok je istirjski plasman ostvario Meksikanac Serhio Perez u bolidu Zaubera, osvojivši drugo mesto. Luis Hamilton bio je treći. Bez bodova ostali su Baton (nije završio trku) i Fetel (11).

Španac je prvi put posle 2010. godine i 24. trke čekanja stigao do pobede u najbržem cirkusu na svetu. Isto toliko je na pobedu čekao i Ferari.

Spletom srećnih okolnosti, Alonso je došao na čelnu poziciju, koju je iskusnom vožnjom sačuvao do 28. pobede u karijeri. Za pobedu bi trebalo da zahvali i nebu, tačnije vremenskim neprilikama.

Njega je tokom druge polovine trke u stopu pratilo najprijatnije iznenađenje trke - Meksikanac Serhio Perez, koji je zbog jednog banalnog izletanja sa staze izgubio nekoliko sekundi i mogućnost da se popne na najveći stepenik na podijumu. Vozač Zaubera ostvario je istorijski rezultat, pošto je debitovao prošle godine u F1 karavanu.

Na čudnoj trci za Veliku nagradu Malezije, staza "Sepang" više od sat vremena nije bila pogodna za vožnju, pa je prekid trajao kao nikada do sada.

Posle devet krugova, zbog velike količine vode na stazi usledila je pauza, vozači su bili van bolida, pa su se po završetku vozikali iza sigurnog vozila.

Trku su obeležili problemi Luisa Hamiltona sa pneumaticima, ali i vožnja Indijca Kartikejena, koji je nesmotrenošću najpre izbacio Batona iz trke, a zatim je bez ozbiljnije pozicije ostavio svetskog prvaka Sebastijana Fetela, kojem je uništio pneumatik?!

Posle dve trke, Alonso je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i najavio da Ferari ove sezone neće biti nemi posmatrač bitke između Red bula i Meklarena. Iznenađujući poredak u kojem je svetski prvak tek na šestoj poziciji

Naredna trka vozi se u Kini 13. aprila.

Rezultati

1. Fernando Alonso (Ferari) 2:44:51, 812

2. Serhio Perez (Zauber) + 2,263

3. Luis Hamilton (Meklaren) + 14,591

4. Mark Veber (Red bul) + 17,688

5. Kimi Raikonen (Lotus) + 29,456

6. Bruno Sena (Vilijams) + 37,667

7. Pol di Resta (Fors Indija) + 44,412

...

10. Mihael Šumaher (Mercedes) + 49,996

11. Sebastijan Fetel (Red bul) + 1:15, 527

Redosled: Alonso 35, Hamilton 30, Baton 25, Veber 24, Perez 22, Fetel 18, Raikonen 16... 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • olja

    25. mart 2012 | 14:12

    Karthikejan je danas podsetio na najbolje dane Estebana Tuera i Judžija Idea x)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA