NE PADA MU NA PAMET DA PRESTANE: Najstariji fudbaler na svetu produžio ugovor! (VIDEO)

Čovek koga mediji u Japanu zovu "Kralj Kazu" ostaje još godinu dana u Jokohami, iako mu je već 47. godina

  • 0

Kazujoši Mijura je legenda azijskog i japanskog fudbala i verovatno fudbaler sa najdužim rokom trajanja na svetu. S obzirom na to da i dalje aktivno igra fudbal, redovno u drugoj ligi Japana najstariji je igrač na svetu.

Mijura koji ima 47 godina još nema nameru da prestane sa aktivnim igranjem i proužio je ugovor sa Jokohamom na još jednu sezonu- Čovek koga mediji u Japanu zovu "Kralj Kazu" daleko je ispred Rivalda, Šeringema, Rožea Mile koji su takođe pružali dobre igre u svojim 40-tim godinama.

Mijura je sa 15 godina otišao u Brazil kako bi fudbalski napredovao, a tamo je i započeo karijeru u čuvenom Santosu. Odatle ga je put vodio u Đenovu, gde je postao prvi Japanac u u italijanskom fudbalu, a nosio je i dres Dinama iz Zagreba. Za reprezentaciju je igrao 89 puta i dao 55 golova.

Od aktivnih profesionalnih igrača koji bi mogli da dostignu Mijuru su Kevin Filips, napadač Lestera koji ima 41. i golman Totenhema Bred Fridel koji ma 43. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA