Perez: Mogao sam da pobedim! (VIDEO)

Vozač Zaubera presrećan što je iza sebe ostavio glavne konkurente za pobedu u Maleziji. Hamilton ipak zadovoljan trećim mestom

  • 0

Najveće iznenađenje trke Formule 1 u Maleziji Serhio Perez ubeđen je da je bio nadomak pobede, ali da ga je poremetilo izletanje sa staze, zbog čega je izgubio nekoliko dragocenih sekundi. Iako je na najvišem stepeniku bio Fernando Alosno, vozač Zaubera bio je prezadovoljan svojim istorijskim rezultatom i drugim mestom.

- Siguran sam da sam mogao da pobedim. Alonsu sam bio na repu do samog kraja. Znao sam da sam morao da ga stignem što pre iako su gume popuštale, a to uopšte nije bilo lako - rekao je Perez, koji je iza sebe ostavio glavne favorite Hamiltona, Fetela i Batona.

Zauberov vozač objasnio je detalje svoje greške, zbog koje je izgubio kontrolu nad bolidom kada je zakačio ivičnjak i izgubio svaku šansu za pobedu.

- Preširoko sam skrenuo i zakačio ivičnjak. Zbog toga sam samo izleteo i verovatno ispustio pobedu. Prezadovoljan sam kako je tim uradio neverovatan posao, izabrali su prave trenutke za odlaske u boks. Dinamika je bila odlična, bio sam stvarno brz - završio je Meksikanac, koji sada u generalnom plasmanu zauzima peto mesto.

Trećeplasirani u trci i vozač Meklarena Luis Hamilton počeo je trku sa pol-pozicije, a prvo mesto držao je sve do prekida zbog kiše. Ipak, u nastavku je Britanac ipak završio trku kasneći skoro 15 sekundi za pobednikom iz Ferarija.

Iako nije bio preterano srećan plasmanom u Australiji, Hamilton je posle današnje trke izjavio da je zadovoljan trećim mestom.

- Mislim da treba da budemo zadovoljni. Fernando i Serhio su vozili fantastično i bilo mi je teško da ih stignem. Mogli smo da prikupimo još bodova, ali ne mogu da se žalim pošto sam na podijumu drugi put zaredom - rekao je Britanac.

Halilton je priznao da je imao problema sa pneumaticima još od prvog odlaska u boks po nastavku trke.

- Na trci je bilo stvarno svega. Pokušavali smo da nađemo pravo vreme za zamenu guma za kišu i verovatno smo zakasnili s tim. Gubili smo dosta vremena u boksu, pa je sustizanje povećeg zaostatka bio pretežak zadatak - rekao je Hamilton.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA