Sportski kralj lapsusa odlazi u penziju! (VIDEO)

Legendarni DObrosav Gajić oprostiće se od gledalaca kraj malih ekrana u 81. epizodi svoje emisije "Srpske sportske legende", a ostaće upamćen po mnogobrojnim lapsusima koje je pravio za vreme prenosa sa sportskih događaja

  • 1

Nema ljubitelja sporta u Srbiji koji nije čuo ili barem jednom slušao Dobrosava Gajića, legendarnog komentatora RTS-a. Posle 40 godina karijere ovaj doajen sportskog novinarstva i za mnoge "Kralj lapsusa" odlučio je da se penzioniše.

Posle bezbroj prenosa sa sportskih takmičenja, mnogo urađenih emisija na Javnom servisu i 80 epizoda emisije "Srpske sportske legende", Gajić će se u poslednjoj 81. godini oprostiti od gledalaca kraj malih ekrana.

- Uradio sam do sada 80 epizoda u kojima su gostovali mnogi naši vrhunski sportisti. U poslednjoj 81. gosti će mi biti Ilija Petković, Zoran Moka Slavnić, atgletičarka Vera Nikolić, Zoran Gajić, Milorad Krivokapić, šahista Aleksandar Matanović. To su heroji koji su zadužili naš sport i čast mi je što ću sa njima završiti profesionalnu karijeru - rekao je Gajić.

Poznato je da su lapsusi sportskim komentatorima obeležili karijeru, pa tako i njegovu. Među najpoznatije njegove greške u toku prenosa ubrajaju se:

1. Zoran Savić je imao malu neprijatnost ovih dana. Naime, umrla mu je majka...

2. I četvrti poen Savića, Litvanija vodi 7:3.

3. Američki košarkaši s visoki dva i više metara.

4. On je najmlađi igrač na prvenstvu. čije trenutke upravo privodimo kraju.

Bili su ovo samo neki o bisera čuvenog komentatora, koji priznaje da je ponekad atmosfera previše uticala na nje zbog čega su mu se dešavali lapsusi, ali bi voleo da je manje obraćao pažnju na takve stvari. Za vrhunac svoje karijere uvek je isticao da su to Olimpijeske igre ssa kojih je izveštavao čak četiri puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • јооој

    19. decembar 2014 | 16:47

    "...Гајић ће се у последњој,81. години..."! Боже!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA