Alonso: Neverovatan rezultat, tim je uradio odličan posao

- Pobeda nas je sve usrećila, ali to ne menja našu odlučnost da poboljšamo bolid - rekao je Španac posle pobede u Maleziji

  • 0

Pobednik trke Velike nagrade Malezije Fernando Alonso nije krio sreću posle, prema njegovim rečima, jedne od najtežih pobeda zbog vremenskih prilika.

Trijumf u Kuala Lumpuru uporedio je sa onim iz Koreje 2010. godine, kada su bile slične vremenske prilike, zastrašujuće za vožnju.

- U Koreji je bilo isto ovakvo vreme. Teško je da ostanete koncentrisani i održavate auto - rekao je Alonso, dodavši da je od presudnog značaja bilo to što je bio smiren u bitnim trenucima.

- Ovo je neverovatan rezultat, a tim je uradio odličan posao. Iskoristili smo sav potencijal koji trenutno imamo. Danas je bilo iznenađenja. Ni u Australiji nismo bili toliko kompetativni, jer nam je svima cilj da na prvim trkama prikupimo što više bodova. Maleziju napuštamo sa osvojenih 25 bodova, i to je najbitnije - rekao je Alonso, kome je ovo bila 28. pobeda u karijeri.

Španac je poslednji put pobedio pre osam meseci u Britaniji, a Ferari je prethodne tri sezone morao da prati Red bul i Meklaren. Dramatična trka u Maleziji ipak je pokazala da italijanska ekipa mora da poradi na brzini svog bolida.

- Iskreno, to neće mnogo promenti. U poziciji smo u kojoj smo hteli da budemo - da se borimo za postolje i bodove. Želimo pol-pozicije i pobede. Pozitivne vesti dobili smo sa prve dve trke u šampionatu - našli smo svoj tempo, a cilj nam je da ne gubimo mnogo bodova od lidera. Pobeda nas je sve usrećila, ali to ne menja našu odlučnost da poboljšamo bolid - završio je bivši šampion, iza kog su u Kuala Lumpuru završili iznenađenje trke Serhio Perez i Britanac Luis Hamilton.

Alonso sada vodi u generalnom plasmanu sa 35 bodova, a pet manje ima Luis Hamilton. Ferari je treći u konkurenciji konstruktora, iza Meklarena i Red bula.

GENERALNI PLASMAN VOZAČA

1. Fernando Alonso (Ferari) 35

2. Luis Hamilton (Meklaren) 30

3. Dženson Baton (Meklaren) 25

4. Mark Veber (Red bul) 24

5. Serhio Perez (Zauber) 22

6. Sebastija Fetel (Red bul) 18

7. Kimi Raikonen (Lotus) 16

GENERALNI PLASMAN KONTRUKTORA

1. Meklaren 55

2. Red bul 42

3. Ferari 35

4. Zauber 30

5. Lotus 16

6. Fors Indija 9

7. Vilijams 8

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA