Senin prvi bolid na aukciji

Zasad nije poznato kolika je početna cena prvog bolida legendarnog vozača Formule 1 iz Brazila

  • 0

"Toleman TG184-2", prvi bolid slavnog i tragično preminulog Brazilca Ajrtona Sene, biće prodat na aukciji sredinom maja u Silverstonu. Sena je debitivao u Formuli 1 upravo u tom bolidu 1984. godine, a u njemu je održao i legendarnu školu vožnje na kiši u Monte Karlu.

Zanimljivo je to da je bolid "kišnog čoveka" još u voznom stanju i da ima licencu za takmičenja. Zasad nije poznato kolika je početna cena. Osim vozila, na aukciji će se naći i neke znamenitosti pokojnog Sene.

Ajrton Sena poginuo je 1. maja 1994. godine u 34. godini u nesreći tokom trke. Na trci Velike nagrada San Marina, Sena je izletio sa staze na krivini Tamburelo i udario u nezaštićeni betonski zid. Nakon sudara, ostao je nepokretan u vozilu, a telemetrija je pokazala da je sa staze izleteo pri brzini od 310 kilometara na sat. Po dolasku Hitne pomoći ustanovljeno je kako je slavni vozač preminuo na licu mesta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA