TRI GODINE POSLE STRAŠNIH NEREDA: Navijači u Egiptu se vraćaju na stadione! (VIDEO)

Neredi u Port Saidu iz februara 2012. godine udaljili su gledaoce od fudbala

  • 0

U februaru 2012. godine, ubijene su 74 osobe na utakmici između Al Ahlija i Al Masrija, u egipatskom lučkom gradu Port Saidu na Sueckom kanalu, zbog čega su počeli da besne neredi u Kairu. Podsetimo, 21 osoba je zbog osuđena na smrtnu kaznu.

Nakon užasnih nereda, država je donela odluku da navijači ne prisustvuju fudbalskim utakmicama, osim kada je nastupala reprezentacija ili klub u okviru međunarodnog takmičenja.

Skoro tri godine kasnije, egipatsko ministastvo unutrašnjih poslova i ministarstvo omladine i sporta saglasni su da se gledaocima dozvoli prisustvo na utakmicama Premijer lige, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Egipta.

Navodi se da će na stadionima u Kairu i Aleksandriji biti mesta za oko 10.000 navijača, a po manjim stadionima širom zemlje za oko 5.000.

Ipak, zabrana će i dalje biti na snazi kada je igraju međusobni mečevi bilo koja dva od šest najvećih klubova: Al Ahli, Zamalek, Al Itihad, Ismaili, Al Masri i Damanhur.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA