Anina lekcija Hantuhovoj, za četvrtfinale protiv Venus Vilijams

Srpska teniserka savladala Slovakinju u trećem kolu u Majamiju sa 6:2, 7:6 (7:2)

  • 0

Od 2005, kada je u Majamiju igrala u četvrtfinalu, Ana Ivanović nije imala uspeha na tom velikom turniru. Možda se to promeni već ovaj put.

Ana, koja na svetskoj listi zauzima 16. mesto, pobedila je u trećem kolu Slovakinju Danijelu Hantuhovu (19) sa 6:2, 7:6 (7:2), a u osmini finala se sastaje sa velikom gren-slem šampionkom Amerikankom Venus Vilijams (134).

Srpska teniserka igra vrlo dobro, ne odlično kao kad je uzela Rolan Garos pre četiri godine i izbila na čelo liste, ali veoma ohrabrujuće u susret evropskoj sezoni na šljaci. Hantuhovu je zbrisala u prvom setu, a i u drugom je mogla da bude ubedljiva da se stvari nisu zakomplikovale posle brejka kojim je povela sa 4:3.

Slovakinja je uzvratila istom merom i otišlo se u taj-brek. Ana je povela sa 4:0 i tu je načinila odsudni korak ka pobedi, petoj protiv slovačke igračice.

Starija Vilijamsova je vodila žestoku borbu s kanadskom teniserkom Aleksandrom Voznjak (65), koja je trajala skoro tri sata. Voznjak je imala meč-loptu pri vođstvu sa 5:4 i 40:30 u odlučujućem setu na servis Amerikanke.

Venus je to bio tek drugi meč od US opena prošle godine, pošto je pauzirala zbog povrede i bolesti. Ceh je platila na svetskoj listi. Strmoglavila se bezmalo 100 mesta.

Ana ju je pobedila samo jednom u osam međusobnih duela. Bilo je to u četvrtfinalu Australijan opena 2008, kada se domogla i finala, a izgubila je od Ruskinje Marije Šarapove.

U poslednjem odmeravanju snaga, prošle godine na travi u Istbornu uoči Vimbldona, Venus je ostvarila sigurnu pobedu sa 6:3, 6:2.

Ko sada bude uspešniji, igraće u četvrtfinalu protiv pobednice meča Poljakinje Agnješke Radvanjske (4) i 19-godišnje Garbine Muguruze Blanko (208) iz Španije, koja je dobila takozvani poseban poziv organizatora za učešće, a izbacila je i Ruskinju Veru Zvonarjovu (9) i Italijanku Flaviju Penetu (26).

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA