IZ OVOG KLUBA TVRDE: Bićemo jači od Zvezde!

- Mi samo hoćemo da igramo što lepšu košarku i ostvarimo što bolji plasman. Ali, već naredne godine ćemo biti mnogo snažniji od Zvezde, koja trenutno dominira - tvrdi Boško Đukanović

  • 31

Predsednik košarkaškog kluba Metalac Boško Đukanović poručio je da valjevski klub ima visoke ambicije u budućnosti, pa čak i da bude jači od Crvene zvezde, koja je trenutno najdominantnija ekipa u regionu.

Metalac je u sredu savladao ekipu Budućnosti u ABA ligi, i u svojoj debitantskoj sezoni u regionalnom takmičenju trenutno se nalazi na 12. mestu, sa skorom 5-9.

Kardiohirurg Đukanović kaže da je prva faza tog projekta je stvaranje baze mladih igrača, koji će u narednim sezonama biti okosnica tima. Drugi deo se odnosi na podizanje njihovog kvaliteta, i pravljenje rezultata.

- Svesni smo da nam je za to neophodno vreme. Zato ove godine nemamo neke preterano velike želje vezane za izlazak u Evropu, ili plasman na fajnal-for ABA lige. Mi samo hoćemo da igramo što lepšu košarku i ostvarimo što bolji plasman. Ali, već naredne godine ćemo biti mnogo snažniji od Zvezde, koja trenutno dominira - kaže Đukanović u razgovoru za "Novosti".

Doktor Đukanović istile nije lako održavati visok nivo u uslovima nemaštine, ali da želi da istraje na putu koji je započet.

- Metalac je sada objedinitelj šumadijske košarke, koji skuplja talente i pravi ozbiljnu priču. To je nekad bio Borac iz Čačka, ali sada nažalost nije. Videli ste i sudbinu Radničkog. Prava je šteta što se ta priča završila na tako ružan način. Metalac, međutim, mora da bude ekipa koja će da "izvuče" ceo ovaj kraj. Hoćemo da stvorimo jedan pravi klub, i to od naše, šumadijske dece - jasno je poručio Boško Đukanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    26. decembar 2014 | 10:53

    XXAAXXAA..Doktore,pa to bar nije tesko,posto se zaledjena kkcz odmrzne,BICE VEOMA SLABA..A fmp stabilan,ali NE i NAROCITO OZBILJAN KLUB,obican PROSEK,tako da mislim da govoris i razmisljas LOGICNO i zelim ti svu srecu u toj nameri,BUDI JACI OD KKCZ,UVEK ISPRED NJE,ALI I IZA NAJVECE SRPSKE SVETINJE-PARTIZANA-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

  • Sale

    26. decembar 2014 | 08:39

    Pa vi ste i ove godine jaci od zvezde. Nije tesko biti bolji od necega sto ne postoji

  • GP

    26. decembar 2014 | 13:07

    Otkada je , casti vi, zvezda neko merilo u kosarci? Ne sprdajte se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA