Žiruova glupost umalo skupo da košta Arsenal, Marković standardan u Liverpulu, Siti i Junajted ubedljivi! (VIDEO)

Fudbaler "crvenih đavola" sam je doneo pobedu svom timu sa dva gola i asistencijom * Srpski reprezentativac doprineo pobedi Liverpula * Sedma uzastopna pobeda "građana" * KPR je poražen na devetom uzastopnom gostovanju što se nikada nije dogodilo u Premijer ligi

  • 1

Tradicionalno na drugi dan Božića, po gregorijanskom kalendaru, Englezi su igrali fudbal, a čini se da je ovaj praznik doneo mnogo više sreće gostima koji su slavili na čak pet susreta. Iznenađenja nije bilo, jer su trijumfe ostvarili Junajted, Siti, Liverpul i Sautempton.

Nova pobeda Čelsija u znaku sukoba Baneta Ivanovića (FOTO) (VIDEO)

Mančester junajted posle malog kiksa u prethodnom kolu je iskalio svoj bes na Njukaslu 3:1, a igrač utakmice bio je posebno inspirisani Vejn Runi koji je dao dva gola i imao asistenciju.

Prvi pogodak "crveni đavoli" su postigli sredinom prvog poluvremena, a može se reći da je to bio plod jedne od najlepših akcija koje smo videli u dosadašnjem delu sezone u Premijer ligi. Samo desetak minuta kasnije Runi je postigao i drugi pogodak na meču, a sudbinu svraka je zapečatio Van Persi u 53. minutu. Sise je uspeo sa bele tačke samo da ublaži poraz svog tima.

Gradski rival Junajteda, Mančester Siti nastavio je da prati Čelsi u stopu i ostvario je svoj sedmi uzastopni trijumf u nacionalnom šampionatu. Ubedljivom igrom i rezultatom "građani" su na gostovanju bili bolji od VBA 3:1 u meču koji je obeležio i sneg koji neprestano vejao.

Fernando je već u osmom minutu doneo prednost gostima koju je duplirao pet minuta kasnije Jaja Ture sa bele tačke. Do poluvremena je pobednik bio odavno odlučen, jer je u međuvremenu David Silva povisio na 3:0. Braun je pet minuta pre kraja samo sačuvao čast ekipe iz Birmingema.

Liverpul je konačno uspeo da ostvari trijumf i prekine niz od tri meča bez pobede sa Lazarom Markovićem koji je proveo svih 90 minuta na terenu. Crveni su savladali u gostima Barnli minimalnim rezultatom, a trenutak odluke dogodio se u 62. minutu kada je Sterling posle fantastične asistencije Kutinja matirao protivničkog golmana.

Sautempton se vratio na pobedničke staze još jednim ubedljivim trijumfom. Ovog puta "sveci" na čijoj je klupi čitav meč presedeo Dušan Tadić ubedljivo nadigrali Kristal Palas 3:0. Mane je u 17. minut doneo prednost Kumanovom timu, kojju je na startu drugog poluvremena duplirao Bertran, a još više je povisio Alderveireld. Dan je samo ublažio poraz svog tima u 86. minutu.

Arsenal je upotpunio uspešan dan favorita na Ostrvu i zaokružio sjajan "Boksing dej". "Tobdžije" su savladale 2:1 KPR, iako su mogle žestoko da se opeku protiv "policajaca" zahvaljujući nepromišljenom potezu Olivijea Žirua.

Da će ovo biti vrlo zanimljiv meč na "Emirejtsu" videli smo već u devetom minutu kada je Aleksis Sančez promašio jedanaesterac, ali je uspeo da se iskupi za taj promašaj pred kraj poluvremena. A onda je Žiru umalo sve uprskao.

Francuz je napravio neviđenu glupost kada nije uspeo da se suzdrži nakon jednog duela sa Onuohom i udario ga čelom, a arbitar nije imao druge nego da mu pokaže crveni karton. Ipak, na njegovu sreću Rosicki je u 65. minutu duplirao prednost Arsenala, koju do kraja nije ugrozio ni gol iz penala Ostina desetak minuta pre kraja.

Inače, KPR je postao rekorder Premijer lige kao najlošiji gost, jer su uspeli da budu poraženi na devet uzastopnih gostovanja što se nikada nije desilo u istoriji najjačeg ranga takmičenja u Engleskoj.

Podsetimo, da je u prvom meču dana Čelsi ostvario pobedu protiv Vest Hema, u jednom meču koji je obeležio incident između Branislava Ivanovića i Endija Kerola.

Premijer liga, 18. kolo:

Čelsi - Vest Hem 2:0

(Teri 31, Kosta 62)

Barnli - Liverpul 0:1

(Sterling 62)

Kristal Palas - Sautempton 1:3

(Dan 86 - Mane 17, Bertran 48, Alderveireld 53)

Everton - Stouk 0:1

(Krikić 38)

Lester - Totenhem 1:2

(Uloa 48 - Kejn 1, Eriksen 71)

Mančester Junajted - Njukasl 3:1

(Runi 23, 36, Van Persi 53 - Sise 87(p))

Sanderlend - Hal 1:2

(Džonson 1 - Ramirez 32, Čester 51)

Svonsi - Aston Vila 1:0

(Sigurndson 13)

Vest Bromvič Albion - Mančester Siti 1:3

(Braun 86 - Fernando 8, Ture 13(p), Silva 34)

Arsenal - Kvins Park Rendžers 18.30

Premijer liga, 19. kolo:

Subota

Totenhem - Mančester junajted 13.00

Sautempton - Čelsi 15.05

Aston Vila - Sanderlend 16.00

Hal - Lester 16.00

Mančester Siti - Barnli 16.00

KPR - Kristal Palas 16.00

Stouk - VBA 16.00

Vest Hem - Arsenal 16.00

Njukasl - Everton 17.15

Ponedeljak

Liverpul - Svonsi 21.00

Tabela: Čelsi 45, Mančester Siti 42, Mančester Junajted 35, Sautempton 32, Vest Hem 31 ... Hal 16, Barnli 15, Lester 10.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markoc

    26. decembar 2014 | 18:41

    Markovic igra nekako plasljivo, treba mu samopouzdanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA