Gabor Sagmajster - jedini predstavnik Srbije na 36. Dakar reliju

- Mogu samo da obećam, da kao i do sada, ako motocikl izdrži, izdržaću i ja. Nema predaje i jedva čekam da sve počne - poručio je Sagmajster

  • 2

Na predstojećem 36. Dakar reliju, koji će se voziti od 04. do 17. januara 2015. godine u Argentini, Čileu i Boliviji, jedini predstavnik naše zemlje biće višestuki šampion u motokrosu Gabor Sagmajster.

 

Zahvaljujući Auto moto savezu Srbije, koji je mu je izdao licencu za ovo takmičenje, i podršci AMS Osiguranja, Sagmajster će po sedmi put izaći na ovaj prestižni reli i pokušati da na 9000 km dugoj ruti opravda četvorostruku titulu šampiona države.

 

Tim povodom danas u prostorijama Auto-moto saveza Srbije okupili su se brojni prestavnici medija, kojima su pored budućeg učesnika jedne od najtežih trka na svetu, Gabora Sagmajstera, obratili i predstavnici AMSS, predsednik Mirko Butulija i generalni sekretar Predrag Đurđev, pomoćnik ministra za sport, Uroš Zeković, kao i predstavnik AMS Osiguranja, Dejan Jevtić.

 

 

Uoči polaska u Južnu Ameriku, Gabor Sagmajster optimistično poručuje da jedva čeka da sedne na motocikl.

 

- Mogu samo da obećam, da kao i do sada, ako motocikl izdrži, izdržaću i ja. Nema predaje i jedva čekam da sve počne. Poslednja dva meseca bez prestanka treniram i verujem da mogu bolje od osmog mesta koje sam već osvajao - rekao je Sagmajster.

 

Predstavnici Auto moto saveza Srbije i AMS Osiguranja ovim putem iznova su pokazali da u svakoj prilici daju punu podršku afirmaciji motociklizma kako u Srbiji, tako i u međunarnim okvirima.

 

- Čast nam je i zadovoljstvo da podržimo jednog od naših najboljih motociklista, koji će sledeće godine učestvovati na prestižnom Dakar reliju i predstaviti našu zemlju celom svetu. Želimo mu puno uspeha u trci, a mi ćemo, kao član Kontinentalne unije međunarodne motociklističke federacije (FIM Evropa) i Svetske automobilske federacije (FIA), nastaviti da ulažemo u razvoj kako auto tako i moto sporta, za šta imamo i punu podršku ovih svetskih organizacija - istakao je Mirko Butilija.

 

Sagmajster je prošle godine sa 53. mestom u generalnom plasmanu ostvario najbolji rezultat u Dakar karijeri, dok je između vozio Svetski kup u Abu Dabiju, i osvojio 14 mesto, a zatim domaći i evropski šampionat. U Srbiji je osvojio „Zlatnu kacigu", i „Majsku nagradu" Sportskog saveza Srbije.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA