DOMINACIJA: Zvezda trijumfom nad Cibonom izjednačila Partizanov rekord, ali i postavila novi!

Crveno-beli su dostigli crno-bele po broju uzastopnih pobeda u regionalnom takmičenju, svojim 15. trijumfom zaredom, ali su i postali rekorderi po broju mečeva bez poraza na domaćem terenu u ligaškom delu ABA lige

  • 24

Crvena zvezda je najdominantniji tim koji se pojavio u ABA ligi od njenog osnivanja! Crveno-beli su nastavili sa svojim fantastičnim igrama i trijumfom nad Cibonom 80:64 u poprilično ispunjenom Pioniru, došli su do kote od 15 pobeda u regionalnom takmičenju.

Izabranici Dejana Radonjića su nastavili sa rekordima u Jadranskoj ligi, a sada su uspeli da izjednače i Partizanov od pre osam godina po broju uzastopnih pobeda u ligaškom delu sezone. Pored toga, srpski tim je trenutno i najbolji tim Evrope, ako se uzme u obzir učinak u šampionatu u kome se takmiče.

Takođe, crveno beli su oborili još jedan rekord, a to je onaj po broju uzastopnih mečeva bez poraza na svom parketu, pošto su sada stigli do 32 trijumfa u Pioniru u ligaškom delu ABA lige, što je ukupno 799 dana, jer je poslednji poraz doživljen još od Igokee 2012. godine.Najzaslužniji za novi trijumf bili su Nikola Kalinić koji osim što je bio najefikasniji u pobedničkom timu, pogađao je u ravim momentima uz fantastičnih 50% uspešnosti u šutu za tri poena, tako da je meč završio sa 15 poena, a pomoć sumu pružili i Mitrović sa 12 i Marjanović sa 10 poena. Kod poražene ekipe Mavra nije mogao sam, iako je postigao 20 poena.

CRVENA ZVEZDA - CIBONA 80:64

Crvena zvezda: Vilijams 2, Rebić, Dangubić 4, Mitrović 12, Lazić 10, Blažič 8, Kalinić 15, Marjanović 10, Tejić, Dženkins 7, Jović 3, Cirbes 9.

Cibona: Markota 8, Kus, Krušlin 2, Skokna, Jagodić Kuridža 6, Slavica, Lalić 9, Mavra 20, Siriščević 5, Žižić 6, Gabrić, Ilievski 8.

Poprilično opušteno su ušli u ovaj susret košarkaši Zvezde trošeći prve napade na meču uglavnom na šuteve sa linije za tri poena. To je u početku urodilo plodom i vrlo brzo je donelo prednost od osam razlike, ali su "vukovi" iz Zagreba uspeli da izdrže pritisak preko Mavre koji je bio precizan iz svih pozicija.

Oscilacije u igri oba tima su obeležile drugu četvrtinu i prednost Zvezde je varirala od maksimalnih +11 do +4. Boban Marjanović je pred kraj prve polovine meča vodio glavnu reč i pomogao svom timu da ode sa dovoljnom prednošću na odmor.

Na startu treće četvrtine mnogo bolje, organizovanije i agresivnije u odbrani su zaigrali momci u crveno-belim dresovima. MVP prvog dela Evrolige i najdominantniji centar u regionalnom takmičenju je zasipao iz svih pozicija koš "Cibosa", a trojka Kalinića je donela i u tom trenutku maksimalnih 12 poena prednosti.

Ipak ponovo je došlo do opuštanja koje je iskoristio Mavra da omogući svom timu da u poslednji period meča uđe sa nadom da može do iznenađenja u Pioniru. Međutim, sve je to razrešio Kalinić sa serijom trojki na startu poslednje četvrtine uz pomoć Cirbesa pod oba koša, tako da se pitanje pobednika posle toga više nije postavljalo.

ABA liga, 15. kolo:

Subota:

Crvena zvezda - Cibona 80:64

Cedevita - Olimpija

Zadar - MZT

Krka - Partizan

Nedelja:

Budućnost - Igokea 16.00

Mega Leks - Levski 19.00

Ponedeljak

Metalac - Solnok 20.30

TABELA: Crvena zvezda 15-0, Budućnost 11-3 (-1), Cedevita 10-4, Cibona 8-7, Olimpija 8-6, Partizan 7-7, Krka 6-8, Zadar 6-9, Solnok 6-8 (-1), Igokea 5-9 (-1), Metalac 5-9 (-1), MZT 5-9, Levski 1-13 (-1)

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA