TERZIĆ: Ja ću da bijem bitku s dugovima, ali van fokusa javnosti!

- Nije lako, ali ako nisi sposoban nemoj ni da sediš ovde - poručio je generalni direktor Crvene zvezde

  • 17

U 2015. godini su pred novom upravom Crvene zvezde su stari problemi koje pod hitno treba rešavati. Da je trenutna situacija sa 52 miliona evra duga neodrživa, podvukao je još jednom generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

- Mi ne možemo više ovako. Mora da se reši pitanje titulara, da se privuče privatni kapital. A nijedan privatnik neće da ulaže u Udruženje građana koja je nedobitna organizacija. Moramo promeniti pravnu formu, izvršiti vlasničku transformaciju. Pominjali smo u ekspozeu nemački model, ali na kraju ko smo mi da određujemo model? Mi smo kao zanatlije rekli kako bi moglo, na kraju će država imati konačnu reč. Zvezda je svesna da se to mora sprovesti, a ja o tome pričam 18 godina - rekao je Terzić u intervjuu za "Sport".

On je naveo sve obaveze koje klub treba da ispuni do 31. marta, kada je i krajnji rok za obezbeđivanje UEFA licence.

- Treba nam još 400.000 evra za Bronovickog do 15. janaura, 420.000 evra za registraciju novih igrača, imamo obavezu prema Radu za Luku Milivojevića. Imamo obaveze tekuće za plate igračima, radnicima, pripreme, prelazni rok, a zvezdaška javnost očekuje da napravimo dobar tim i da konkurišemo Partizanu. Nama je potrebno do kraja januara dva miliona evra, kako znamo i umemo. Posle ta dva, moramo još 9.8 da pronađemo do 31. marta za evro licencu. Na to se nadovezalo da od januara mesečno moramo da plaćamo 100.000 evra poreza. Zvezda je u problemima, a treba ostvarivati rezultate i zadovoljiti javnost. Nije lako, ali ako nisi sposoban nemoj ni da sediš ovde. Ja sam spreman da radim, ali želim da sklonim iz fokusa javnosti - rekao je direktor u Crvenoj zvezdi i potom pojasnio:

- Ja ću da bijem bitku za UEFA licencu, dugovanja, sprovođenju akcionog plana, pregovorima sa UEFA observerima. Predstoji nam velika bitka da sačuvamo klub, ali verujem da smo kadri da to učinimo.

Prodaja fudbalera će i dalje biti važan element u opstanku kluba.

- Važan segment su transferi igrača, njihovo plansko prodavanje uz obavezno reinvestiranje 20 odsto u školu i naslednike kako ne bismo pojeli sopstvenu supstancu. Ko god kaže da prodajemo decu taj nije realan. Neću da lažem zvezdašku javnost da mi pet klinaca guramo kako bismo igrali Ligu šampiona u naredne tri godine. Ne. Guramo ih da ih prodamo, a sa nekih drugih pet klinaca igramo Ligu šampiona - rekao je Zvezdan Terzić.

Još pet slobodnih mesta je ostalo u novoformiranom Upravnom odboru kluba.

- I ta mesta rezervisana su za ljude iz biznisa. Nikad nismo pravili cenovnik da mesto u UO košta 200.000 ili 500.000 evra jer je to ružno. Svako ko je ušao svestan je svih problema a direktno i indirektno učiniće da Zvezdi donesu ono što treba. Da funkcionišemo kao tim, bez sujete, da interes Zvezde bude na prvom mestu. Kao moji najbliži i najbolji saradnici, Slaviša Kokeza i Ivica Tončev trebalo bi i dalje da podnesu najveći teret - poručio je generalni direktor Crvene zvezde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasha

    28. decembar 2014 | 11:24

    Prosto je neverovatno ,kako se u nasoj zemlji vrti par ljudi neizmenicno na raznoraznim pozicijama. Sve go "biznismen" za kojeg ne znas ni sta radi ,ni cime se bavi ,ni kako je dosao u prvi plan u svim kombinacijama ,ali je bitno da je u svim medijima. Kriminalci i lopuže !

  • deki smederevo

    28. decembar 2014 | 13:01

    Pa normalno da fkcz sve radi van javnosti u dubokoj ilegali kao sve prevare kojima je sklona od osnivanja do danas.UEFA sve prati.....

  • petronije

    28. decembar 2014 | 15:14

    Ja jos nisam čuo da u fudbalskom klubu neko ima samoproglašenog generalnog direktora !!?? Kakvo je to zvanje u fudbalu - generalni direktor ?? I jos hoce begunac da radi u tajnosti, da ga niko ne proverava ....a sta je sa Prosineckim i dugovanjima prema njemu ? niko nema zvezdo to sto imas ti....xaxaxaxax......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA