Šumaher prepoznaje ženu i decu!

Slavni vozač Formule 1 i dalje ima problem sa pamćenjem u toku svog oporavka od teške povrede glave

  • 2

Legenda Formule 1 Nemac Mihael Šumaher, koji je pre godinu dana zadobio teške povrede glave zbog čega je mesecima bio u komi, počeo je da prepoznaje članove svoje porodice, tvrdi današnji francuski "Le Parisijen".

Bivši vozač Formule 1 Francuz Filip Strejf - inače blizak sa porodicom Šumaher, koji je i sam 1989. preživeo tešku nesreću, nakon koje je ostao paralizovan, rekao je da sedmostruki svetski šampion počinje da pokazuje znake oporavka.

- Šumaheru je bolje. Iako još nije počeo da govori, on komunicira očima. Počeo je da prepoznaje članove svoje porodice - svoju suprugu i decu, ali i dalje ima velikih problema sa pamćenjem - rekao je Strejf.

On je dodao da je sve informacije u vezi zdravstvenog stanja Šumahera dobio direktno od njegove supruge Korine, kao i od profesora Sajana.

On je naglasio da bi Šumaher jednog dana možda mogao da vrati pamćenje, ali da je u ovom trenutku to veoma teško.

- Kada sam se ja svojevremeno, posle mesec i po dana, probudio iz kome ničega se nisam sećao - podseća Strejf i dodaje da je Šumaher upravo iz tih razloga i prebačen na kućni oporavak "kako bi bio u porodičnom okruženju koje bi ga potaklo da što brže obnovi pamćenje".

Šumaher je pretrpeo teške povrede glave na skijanju u francuskim Alpima 29. decembra prošle godine, da bi posle šest meseci u komi bio prebačen na rehabilitaciju, prvo na kliniku u Švajcarskoj, a potom u septembru na kućni oporavak.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA