Legendarnom Navaru su trojica Srba uticala na karijeru! Evo šta je rekao o njima!

Košarkaš Barselone je govorio i o uspehu reprezentacije Srbije na Mundobasketu u Španiji

  • 1

Legenda španske košarke Huan Karlos Navaro je u svojoj bogatoj karijeri osvojio veliki broj titula, a doprinos u njihovom osvajanju imali su i trojica Srba.

Navaro je po ulasku u prvi tim Barselone za saigrače dobio Aleksandra Đorđevića pa i Dejana Bodirogu, a dok je trener katalonske ekipe bio Svetislav Pešić, Navaro je osvojio triplu krunu (sezona 2002/2003), ujedno i jedinu u istoriji kluba.

U intervjuu za "Žurnal", Navaro je govorio o trojici Srba koji su bili važni za njegovu karijeru, a na kraju je prokomentarisao i uspeh Srbije na Mundobasketu, na kojoj je osvojila srebrnu medalju.

O SAŠI ĐORĐEVIĆU

- Za mene je period sa Sašom bio važan, jer sam bio mlad igrač koji je tek ušao u prvi tim. Saša je bio idol za mene, za bilo koga u evropskoj košarci, a uvek se ugledašna one koji se ističu i koji imaju pobede iza sebe. Ta godina je bila komplikovana za nas zbog nekih izmena. Saša je u odlučujućim trenucima uvek kontrolisao utakmicu i uvek bi ubacio taj pobednički koš. Postao je veliki ihrač zahvaljujući svom karakteru.

O SVETISLAVU PEŠIĆU

- Pamtim njegovu strast prema košarci, način rada koji je, u mom slučaju, bio drugačiji od onoga što smo rada radili. On je trener koji mnogo gestikulira i izražava se govorom tela i koji je sve bolji s godinama. Doneo je nešto novo u Barselonu. Mnogo traži, i ako mora da povisi ton, povisiće ga. Značilo mi je što je uvek verovao u mene.

O DEJANU BODIROGI

- Dejan je pobednik, zbog načina na koji je kontrolisao igru. On je igrač kod kog je lopta najčešće i zbog toga je postao tako dobar. U ključnim trenucima je tražio loptu i bio je jedan od najboljih košarkaša.

O USPEHU SRBIJE NA MUNDOBASKETU

- Niko nije verovao da će Srbija ući u finale. To se dešava u sportu. Srbija ima dobar tim, Saša je uradio veliki posao. Pobedili smo vas u grupi, ali smo poklekli u ključnom momentu protiv Francuske. Srpski košarkaši nisu računali da će doći tako daleko, ali su uradili veliki posao i ja im čestitam.

(Telegraf.rs/Izvor: Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bla

    28. decembar 2014 | 16:00

    pa kad te dovate srpski strucnjaci i kamen bi proigrao kosarku....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA