Ovo je rukometna godina za zaborav!

Godinu u kojoj nismo uspeli da izborimo plasman na Svetsko prvenstvo, rukometaši Srbije završili su porazom

  • 0

Muška rukometna reprezentacija Srbije izgubila je u Dohi od selekcije Rusije sa 30:27 (19:19), u drugoj utakmici turnira u Dohi.

Podmlađeni sastav v.d selektora Dejana Perića neuspešno je okončao učešće na turniru, nakon što je prethodno poražen u subotu od domaće selekcije Katara (27:26).

- Utakmica protiv Rusije poslužila je da isprobamo igrače koji su ranije imali manju minutažu da bi dobili kompletnu sliku o njihovim mogućnostima protiv ekipa kojima predstoji nastup na prvenstvu sveta. Meč smo kontrolisali i vodili do 48. minuta, kada nam se desio pad u igri. Pored propusta i grešaka koji su evidentni i koji će u budućnosti biti ispravljeni, zadovoljan sam prikazanom igrom i ponašanjem igrača, kako na pripremama u Pazovi, tako i na utakmicama. Siguran sam da će ovi igrači, među kojima je dosta omladinskih reprezentativaca, i dalje selektirano biti pozivani, kvalitetno napredovati i samim tim činiti za naš rukomet i reprezentaciju dodatnu vrednost u nastavku kvalifikacija za EP - rekao je Perić, a prenosi Rukometni savez Srbije.

Srpski rukometaši prvu narednu takmicarsku utakmicu igraju u aprilu, kada će gostovati selekciji Islanda u okviru 4. grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. u Poljskoj.

Srbija je trenutno vodeća u grupi sa četiri boda ispred Islanda i Crne Gore sa po dva i Izraela bez bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA