Novi Pazar tužio trenera Partizana!

Prvenstvena utakmica 14. kola Superlige Srbije između Novog Pazara i Partizana 30. novembra obeležena je brojnim incidentima domaćih navijača

  • 2

Fudbalski klub Novi Pazar podneo tužbu protiv trenera Partizana Marka Nikolića zbog, kako je naveo, iznošenja lažnih tvrdnji putem sredstava javnog informisanja.

- Nikolić je time, prema krivičnom zakonu, izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda. Takođe je neprimerenim nacionalističkim izjavama upućenim sudijama na utakmici dva kluba izazvao i raspirivao versku i nacionalnu mržnju među narodima koji žive u Srbiji - rekao je generalni sekretar FK Novi Pazar Redžep Korać, dodajući da je za ova dela zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

- Smatramo da je krajnje vreme da svako snosi odgovornost za svoja dela i postupke, pa makar to bio i trener Partizana - poručio je Korać.

Prvenstvena utakmica 14. kola Superlige Srbije između Novog Pazara i Partizana 30. novembra obeležena je brojnim incidentima domaćih navijača i na kratko je prekinuta u 11. minutu nakon što je Nikolić pogođen petardom u telo.

Trener Partizana više puta je vređan sa tribina, a u završnici utakmice dobio je crveni karton zbog prigovora sudiji posle poništenog gola Vladimira Volkova zbog ofsajda.

Nikolić je kasnije rekao medijima da je srpski fudbal "dotakao dno tog vikenda" i da crno-beli "nisu prvi kojima se događaju takve stvari u Novom Pazaru".

Fudbalski savez Srbije zbog dešavanja na toj utakmici kaznio je Novi Pazar sa tri meča bez prisustva publike na domaćem terenu i novčano sa milion dinara, dok je Nikolić suspendovan na tri meseca, uz novčanu kaznu od 300.000 dinara.

Susret između Novog Pazara i Partizana završen je nerešeno 1:1.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navijac

    29. decembar 2014 | 19:55

    Ni jednog trenutka nisu pokazali dostojanstvo i izvinjenjem prihvatili cinjenicu da covek samo pukom srecom nije ostao invalid, oni svojim cinizmom i bezobrazlukom to sve pokrivaju pa cak ga i tuze zato sto je "uvredio" sudije koji su po nacionalnosti srbi. Ovakav bezobrazluk ima i prolazi samo u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA