Dinamo plaća navijaču kom je zabranio ulazak na stadion! Evo i zašto!

Redari su zabranili ulazak navijaču na utakmicu, zbog toga što je nosio majicu sa precrtanom glavom Zdravka Mamića, pa je odlučio da angažuje advokata

  • 0

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba mora da isplati 5.000 kuna (oko 650 evra) navijaču Tomislavu Rukavini, jer su mu redari zabranili ulazak na utakmicu, zbog toga što je nosio majicu sa precrtanom glavom generalnog direktora kluba, Zdravka Mamića.

Navijač je povodom toga odlučio da stvar iznese na sud, ali je još nepravosnažna odluka Opštinskog građanskog suda u Zagrebu da je Rukavini ugroženo pravo na slobodno izražavanje i kretanje.

Navijač koji nije mogao na stadion, iako je imao kupljenu ulaznicu, angažovao je advokata i dobio spor, pišu hrvatski mediji. Dinamo se branio da slične majice nose navijači koji viču "Mamiću, cig***, odlazi iz svetinje" i bacaju baklje.

- Ustav garantuje svakom građaninu pravo na slobodu mišljenja i izražavanje. Nije bilo razloga da Tomislavu Rukavini zabrane ulazak. Redari koje je Dinamo angažovao postupili su protivustavno. Na njegovoj majici bila je osoba visokopozicionirana u sportskom miljeu, javna osoba koja je prisutna u medijima i koja takođe slobodno iznosi svoje stavove - obrazložila je odluku Nives Šimunović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA