Kolika je Džerard legenda, biće vam jasno posle ovih dirljivih reči! (VIDEO)

U Engleskoj je trenutno najvažnija vest što Stivi Dži napušta "Enfild", na kom je debitovao u novembru 1998. godine

  • 6

Kao iz vedra neba, na početku 2015. godine smo dobili najavu kraja jedne ere. Stiven Džerard će na kraju sezone napustiti Liverpul, dres kluba koji nosi od 1998. godine.

DEFINITIVNO ODLAZI! Džerard otkrio zašto ide iz Liverpula!

Od kako je debitovao na "Enfildu" u novembru pre 17 godina, odigrao je 494 mečeva samo u Premijer ligi, koja neće biti ista kad Stivi Dži ne bude viša igrao u njoj. Ukupno je igrao na 671 utakmica, i postigao je 173 gola.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U Engleskoj je ovaj događaj "broj jedan", a verovatno najbolju izjavu o tome kakva je ikona Džerad dao je menadžer Liverpula, Brendan Rodžers.

- Gotovo nemoguć zadatak je da nađete reči kako biste sumirali šta je sve Stiven Džerard uradio za Liverpul i koliko je on važan klubu. Ovo je era u kojoj je reč "legenda" izlizana, ali u njegovom slučaju je jedina prava reč.

- Govoreći lično o njemu, uvek ću ceniti njegovu podršku kada sam došao ovde kao menadžer. Sriven je došao da me vidi i obećao mi da će uvek biti sto posto uz mene, i uraditi sve kako bi mi pomogao da bismo spojili nove ideje u radu. Ne samo da je održao reči, potpuno se tome posvetio.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Kao čovek i kao lider, neuporediv je. Sa mnogim igračima sam radio, i niko nije kao on. Profesionalizam je doveo na nov nivo, a njegova posvećenost je primer za sve fudbalu. On je neko ko uvek stavlja tim i klub ispred sebe i to će biti njegovo nasleđe.

- Bolji ljudi od mene kažu da je Stiven Džerard najveći igrač Liverpula svih vremena. Naravno da će nam nedostajati, na terenu i kao kapiten, ali njegov uticaj ostaje i želimo mu samo radost i uspeh gde god bude nastavio. Dok taj momenat ne dođe, uživaću da radim sa Stivenom Džerardom, kao igračem i čovekom, jednim od najvećih koje sam ikad upoznao - završio je Rodžers zasluženi hvalospev o kapitenu Liverpula.

Tridesetpetogodišnji Džerard je celu karijeru proveo na Enfildu, a debitovao je za Liverpul 1998. godine, za koji je igrao na 494 utakmice i postigao 116 golova.

Sa Liverpulom je osvojio Ligu šampiona, UEFA kup, dva FA kupa, tri Liga kupa, Komjuniti šild i Superkup Evrope, ali mu je neostvarena želja titula u Premijer ligi.

Za reprezentaciju Engleske nastupio je 114 puta i dao 21 gol, a letos se posle Svetskog prvenstva u Brazilu oprostio od nacionalnog dresa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BokySw

    2. januar 2015 | 12:26

    Da je igrao za neki bolji klub i sa boljim igracima nikada od njega ne bi bilo nista,bio je najbolji medju solidnim igracima,tako da...

  • BokySw

    2. januar 2015 | 14:31

    Najbolji medju solidnim igracima, zato je i ostao u Liverpulu, da je igrao u nekom boljem klubu ne bi nista postigao niti bi toliko postao poznat...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA