Nikad neću zaboraviti himnu na Marakani, za to se živi! (VIDEO)

Bosanskohercegovački napadač ispričao je po čemu će pamtiti prošlu godinu, ali i priznao koji bi trenutak voleo da može da promeni

  • 0

Za Edina Džeka se može reći da je imao uspešnu godinu iza sebe. Osvojio je titulu prvaka Engleske i sa Mančester Sitijem je uspeo prvi put da prođe grupnu fazu Lige šampiona po prvi put u klupskoj istoriji. Ipak, ono po čemu će najviše pamtiti 2014. godinu nisu uspesi sa klubom, već igranje na Svetskom prvenstvu.

Fantastični napadač predvodio je Bosnu i Hercegovinu na Mundijalu po prvi put u istoriji te zemlje i to u "zemlji fudbala", a čast da debituje na najpoznatijem stadionu na svetu, "Marakani" u Rio de Žaneiru je nešto što će mu ostati najdraža uspomena iz čitave karijere, iako je njegova selekcija poražena od Argentine.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Najlepši trenutak prethodne godine mi je bio kada smo izašli na Marakanu i sa rukama na srcima slušali himnu Bosne i Hercegovine. Nikada to neću zaboraviti. Bio sam ponosan na sebe, svoju porodicu, saigrače, navijače... Kroz glavu mi je prošlo sve što sam doživeo u karijeri. Rat, treniranje na šljaci, Željo, Teplice, Volfzburg, kvalifikacije, sve. Osećao sam se neverovatno ponosno. Za takve trenutke se živi - rekao je Džeko za "Dnevni avaz".

On je napomenuo i da postoji trenutak iz 2014. godine koji bi voleo da može da promeni, a verujemo da bi to želeli svi navijači BiH.

- Voleo bih da pomoćni sudija nije podigao zastavicu na meču protiv Nigerije - bez dileme je kazao kapiten "zmajeva", jer je to bio trenutak kada je njegova reprezentacija ostala bez šansi da prođe u osminu finala SP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA