Zvezdi nedostajao Vilijams: Cirbes i Mitrović malo da se sruši moćni Real (FOTO)

Crveno-beli košarkaši drugu fazu Evrolige započeli porazom od madridskog Reala koji je krajem treće deonice rešio sve dileme - 79:72

Ni to što su najtrofejniji i najbogatiji klub Evrope, kao ni to što su prvi pretedenti za osvajanje pehara, nije presudilo da Real iz Madrida savlada Crvenu zvezdu u Areni koliko nedostatak Markusa Vilijamsa u domaćem timu - 79:72 (15:12, 19:19, 24:14, 21:27), ali i čudne odluke sudija sredinom treće deonice.

Tada je Zvezda imala dva poena viška, dva puta loptu u svom posedu, ali njenu zahuktalu lokomotivu donekle su usporile grčke sudije. Taman toliko da Real ubaci u veću brzinu i sa četiri trojke napravi seriju 16-1 koja je i prelomila ovaj meč. Pre toga gosti su dva puta vodili sa osam razlike, ali je Zvezda uspevala vrlo brzo da se vrati posle tajm-autova koje je Radonjić tražio.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Da škripi u napadu videlo se već u prvoj četvrtini kada su samo Mitrović i Marjanović pogađali za Zvezdu. Potom se probudio i Dženskins, donekle i Kalinić, dok je Cirbes držao igru u poslednjoj deonici. Deonici koju je Zvezda zaršila sa tri vezane trojke i donekle spasila obraz.

Svi su pomalo ubacivali, ali Vilijams nikako. Samo tri poena uz pregršt promašenih šuteva i nepreciznih dodavanja. Najefikasniji u domaćem timu bili su Cirbes i Mitrović sa 13 poena, Kalinić je dao 10, a Marjanović samo devet. S druge strane Fernandez je imao 15, Rejes 13, a Rodrigez 10 poena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Oko 20.000 grla i duplo više dlanova dočekalo je košarkaše Crvene zvezde na početku ovog meča. Real je prvi poveo nakon kontre, ali je Mitrović zatim pogodio prvu trojku.

Uspeo je Real da ode i na plus četiri (9:5), kada je Marjanović ubacio svoj četvrti poena i smanjio rezultat. Meč je odlično otvorio i Lazić koji je odlično odigrao u odbrani, ali i napadu gde je uhvatio nekoliko lopti. To ne možemo reći za Vilijamsa. Dva promašaja i jedna izgubljena lopta za pet minuta.

Vilijams se vrlo brzo preselio na klupu, a Real je poveo sa 13:7. Zatim su usledili poeni Mitrovića i Marjanovića koji su jedini i pogađali u prih 10 minuta. Poenima Burusisa, nakon prodora, Real je otišao na 15:12 na kraju prve deonice.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Serijom 5:0 Real je otvorio drugu deonicu i naterao Radonjića da zatraži tajm-aut. Na semaforu je stajalo plus osam za goste, ali je onda usledio mini šou Dženkinsa. Najpre trojka, a zatim i četiri vezana poena čime su creno-beli prišli na samo pola koša zaostatka. U 14. minutu Real je izašao iz bonusa, a Cirbes je zakucavanjem vratio prednost Zvezdi - 21:20.

Tu je Zvezda stala. Ponovo je Real vezao osam poena, da bi Mitrović uspeo da približi crveno-bele na tri poena minusa. Usledila je rezultatska klackalica, i Vilijams je upisao prve poene, kao i Kalinić. Ipak, na kraju prvog poluvremena gosti su vodili sa 34:31.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kao po navici, Zvezda je nervozno započela deonicu. Dozvolila je protivniku da se odlepi na sedam poena viška (38:31), ali su zatim mnogo bolje zaigrali i preko Mitrovića, Lazića i Kalinića prvi put došli do dva poena viška (40:38). Čudnim sudijskim odlukama Real je uspeo da se vrati i trojkom Ljulja dođe do nove prednosti - 47:43.

To kao da je zarobilo domaće košarkaše koji su potom kažnjeni i sa tri uzastopne trojke za velikih plus 13 pred kraj treče deonice. Serija 16-1 je totalno uništila Zvezdu - 58:45.

Gosti su nastavili da sipaju i u poslednjoj deonici i vrlo brzo su stekli 18 poena viška. Tada je bilo jasno da bodovi idu u Madrid, ali je Zvezda do kraja uspela da smanji prednost tako što je vezala tri vezane trojke - 79:72.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crvena zvezda - Real Madrid 72:79

Crvena zvezda: Vilijams 3, Rebić 0, Dangubić 0, Mitrović 13, Lazić 8, Blažič 6, Kalinić 10, Marjanović 9, Tejić 0, Dženkins 7, Jović 3, Cirbes 13.

Real: Rivers 5, Fernandez 15, Noćioni 9, Kampaco 0, Mačiulis4, Rejes 13, Rodrigez 12, Ajon 4, Kerol 2, Ljulj 5, Burusis 6, Sloter 4

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    2. januar 2015 | 21:36

    ..RADONJA KRALJU ILITI KINGU BASKET NE-IGRE,TEBI U TIMU NI DIVAC,DANILOVIC,DJORDJEVIC,REBRACA,KICA,PRAJA,B.B.SHOW,SASA PAVLOVIC,PASPALJ,PEKOVIC...itd,itd,NE BI POMOGLI...XXAAXXAA...Partizan-MIT ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!..

  • kk zvezda je UGASEN

    2. januar 2015 | 23:57

    Igra dobro ovaj Covicev novi klub!!!

  • grobar do koske

    2. januar 2015 | 21:33

    XXAAXXAA..IDEMO RADONJA-KRALJU NAD KRALJEVIMA,VELIKI MAGU I VOJSKOVODJO KOSARKASKE IGRE I STRATEGIJE KAKO UPROPASTITI DRZAVNI PROJEKAT SA SVOM RENT-A-KAR PUBLIKOM..XXAAXXAA......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA